Novak Stevanić Foto:Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje za prvu otmicu zemunskog klana, koje je obeležio verbalni sukob sudije Vesne Božović i Zorana Stevanića, oca Novaka Stevanića, koji je bio prva žrtva u seriji kidnapovanja u organizaciji ozloglašene kriminalne grupe.

U jednom trenutku, Stevanić je hteo da postavi pitanje jednog od svedoka, penzionisanom policajcu, što mu sudija nije dopustila uz obrazloženje da mu nije dala reč.

Pročitajte još:

Stevanić je glasno protestvovao izjavivši da je ceo proces pretvoren u cirkus i pozorišnu predstavu. Tada mu je sudija naredila da napusti sudnicu, a on je odgovorio da mu nije dopušteno već tri godine da postavi bilo kakvo pitanje nijednom svedoku i pozvao je sve prisutne da napuste sudnicu.

Ipak, pošto je udaljen Stevanić, suđenje je nastavljeno.

Danas su svedočili bivši policajci koji se uglavnom nisu sećali detalja zbog protoka vremana. Među njima je bio i Slobodan Borisavljević, bivši pomoćnik načelnik tadašnje Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala.

On je izjavio da je po nalogu svog nadređenog, tadašnjeg načelnika Bore Banjca, obavio razgovor sa Zoranom Stevanićem o okolnostima otmice njegovog sina i krađe veće sume novca i veće količine nakita iz njihovog stana na Vračaru.

On je izjavio da je njemu priča Stevanića zvučala uverljivo i logično i da je službenu belešku predao pretpostavljenima, ali da ne zna kako se dalje postupalo.

Na današnjem glavnom pretresu trebalo je da se pojavi i Milorad Bracanović, bivši službenik BIA, koji nije došao, zbog čega je kažnjeg za 30.0000 dinara.

Na sledećem glavnom pretresu u julu trebalo bi da bude ispitan Ljubiša Buha, zvani Čume i Bracanović.

Podsetimo, mladi Novak Stevanić nedugo nakon otmice izvršio je samoubistvo.

BONUS video: Dragan Bjelogrlić stigao na suđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar