Ilustracija: Goran Srdanov/Nova.rs/Shutterstock

Po nalogu tužilaštva, policija je zbog zelenašenja uhapsila Z. Z. (rođen 1990. godine), J. S. (rođen 1998. godine) i R. G. (rođen 1990. godine) iz Batajnice, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Okrivljeni J. S. i R. G. su pozajmili novac oštećenom i iskoristvši njegovu lakomislenost ubedili ga da pristne da im, pored glavnog duga, daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala. Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do njegove porodične kuće i njegovim roditeljima pretili.

„U opsežnoj akciji hapšenja učinilaca krivičnog dela Zelenaštvo iz člana 217. Krivičnog zakonika, krivičnog dela Prinuda iz člana 135. Krivičnog zakonika, krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. Krivičnog zakonika i krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja iz člana 336 Krivičnog zakonika koju su po nalogu javnih tužilaca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu realizovali policijski službenici PS Zemun, PI Batajnica i UKP, PU za grad Beograd, Drugog odeljenja uhapšeni su Z. Z. (rođen 1990. godine), J. S. (rođen 1998. godine) i R. G. (rođen 1990. godine) iz Batajnice“, kaže se u saopštenju.

Kako Tužilaštvo navodi, „prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju oštećeni je tokom 2022. godine od okrivljenih J. S. i R. G. pozajmio novac kojom prilikom su okrivljeni iskoristili lakomislenost oštećenog koji je pristao da okrivljenima pored glavnog duga daje i mesečnu kamatu koja se vremenom povećavala“.

„Imajući u vidu da oštećeni nije mogao da vraća dugove koji su se povećavali kako je vreme prolazilo, okrivljeni Z. Z, J.S. i R.G. su došli do porodične kuće oštećenog, nakon čega su roditeljima oštećenog uputili pretnje po život i telo ukoliko ne vrate dug, pa je okrivljeni Z. Z. rekao da dugovanja koja oštećeni ima prema J. S. i R. G. ostaju, ali da sada postoji dug i prema njemu. Okrivljenom J. S. se takođe stavlja na teret da je dana 20.07.2024. godine svojim vozilom preprečio put vozilu u kojem su se nalazili roditelji i brat oštećenog, kojima je, dok je držao sekiru u ruci rekao da će ih sve ubiti i iseći ako oštećeni ne vrati glavnicu i kamatu. Po naredbi suda izvršeni su pretresi prostorija koje koriste okrivljeni na više lokacija i tom prilikom je pronađena velika količina novca u različitim valutama i dokumentacija za koju se osnovano sumnja da potiču iz krivičnog dela, a takođe je izvedena i dokazna radnja prepoznavanja okrivljenih od strane svedoka koji su prepoznali okrivljene kao izvršioce krivičnih dela“, kaže se u saoštenju i dodaje da je okrivljene J. S. i R. G. danas saslušao javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd i da su oni negirali izvršenje krivičnih dela, nakon čega je javni tužilac predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da im se odredi pritvor, jer postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo i uticati na oštećene.

Okrivljeni Z. Z. će 7. avgusta ove godine biti sproveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu gde će ga saslušati javni tužilac, navodi se su saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar