Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Saslušanje Gorana Džonića, osumnjičenog za likvidaciju porodice Đokić, s kojom je bio u srodstvu, završeno je nešto posle 16 sati u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i on se, prema nezvaničnim saznanjima, branio ćutanjem. Sem Džonića saslušane su još dve osobe.

Inače, Džonić se sumnjiči da je izvršio stravični zločin, odnosno likvidaciju Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije. Kako su mediji ranije preneli, on je u policiji priznao zločin, ali je veliki deo krivice pokušao da prebaci na uhapšenu braću, koja su juče privedena.

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, Džonić je u tužilaštvu ćutao. On se trenutno nalazi kod sudije za prethodni postupak, koji bi trebalo da donese odluku o pritvoru.

Niš, ispred suda u Nišu, saslušavanje osumljičenog Gorana Džonića, Goran Džonić, Aleksinac, ubistvo porodica Đokić, Djokić
Foto: Nova.rs

On je jutros sproveden s lisicama na rukama u tužilaštvo. Više javno tužilaštvu u Nišu nije se oglašavalo o saslušanju.

Pročitajte još:

Pretpostavlja se da je motiv likvidacije tročlane porodice pljačka, jer se znalo da Goran, vlasnik menjačnice, uvek sa sobom nosi veću sumu novca. Džonić je zbog zločina uhapšen pre dva dana.

Policija je na njegovom imanju pronašla i deo novca, za koji se pretpostavlja da je pripadao ubijenim Đokićima. U Džonićevom stanu u Alesincu pronađen je i pištolj koji je poslat na veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je to oružje korišćeno u likvidaciji.

Inače, Goran, Gordana i Lidija Đokić nestali su u noći između 25. i 26. septembra, kada su se iz sela Moravac vraćali u Aleksinac.  Njihova tela i spaljen auto pronađeni su šest dana kasnije. Goran je bio vlasnik menjačnice, pa se pretpostavljalo da je motiv surove likvidacije koristoljublje.

 

BONUS video: Mesto gde je zakopan novac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar