Ognjen Božović Foto: L.L./ATAImages

Suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, roditeljima dečaka-ubice K. K. (14) koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", održano je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. K. K. je danas završio svoje svedočenje, a o postupku su nakon suđenja govorili advokati oštećenih porodica.

Kako smo već pisali, maloletni K. K. doveden je u pratnji policije, sanitetom, u prostorije Specijalnog suda u Beogradu gde je kao svedok saslušan u procesu protiv svojih roditelja. Njemu su na prethodnom ročištu pitanja postavljali tužilaštvo i advokati, dok je na današnjem ročištu očekivano da će pitanja postavljati roditelji žrtava.

Pročitajte još:

Advokat porodica žrtava Ognjen Božović izjavio je za medije da će naredno ročište biti održano u Palati pravde.

Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

„Kao što već vrlo dobro znate, ne mogu da iznosim detalje u javnost, odnosno sadržaj izjave, jedino što mogu da vam kažem jeste to da će se sledeće suđenje održati u Palati pravde. Dakle, nastavljamo tamo gde smo stali, pre nego što je ispitivan ovaj svedok koji je prethodna dva puta ispitivan. Na sledećem suđenju će se nastaviti sa izvođenjem pisanih dokaza, a ono je zakazano za 1. novembar“, istakao je Božović.

„Dobili odgovore na brojna pitanja“

Advokat porodica preživele dece, Marko Janković, rekao je da je danas završeno saslušanje dečaka ubice.

„Danas je završeno saslušanje dečaka-ubice, moji utisci su da je bilo dosta emotivno, da smo dobili odgovore na brojna pitanja. Mislim da je pred nas stavljena slagalica koja bi trebalo da se uz pomoć tužilaštva, suda i zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite složi kako bismo došli do razrešenja onih glavnih pitanja koja muče srpsko društvo u pogledu 3. maja, a to je kako i zašto se ovo dogodilo. Verujem da će ovo danas što smo čuli biti jedan važan korak ka tome. Takođe, mislim da je iskaz mnogo značajan za sam krivični postupak, ali i da ga prevazilazi“, izjavio je advokat Janković.

Marko Janković Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Protiv roditelja dečaka-ubice vodi se postupak pred Višim sudom u Beogradu zbog masakra u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ koji se dogodio 3. maja prošle godine u Beogradu.

Ubijeno je devet učenika i radnik obezbeđenja, a kako dečak-ubica u momentu izvršenja zločina nije imao punih 14 godina, nije krivično ogovoran i nalazi se u medicinskoj ustanovi na posmatranju.

Bonus video: Ivan Ninić: Niko neće odgovarati za curenje informacija iz slučaja „Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare