Foto: Instagram/nnkovacevic_, Amir Hamzagić/Nova.rs

Producentkinji Nini Kovačević sa televizije Pink određen je pritvor jer je izazvala saobraćajnu nesreću na Voždovcu, kada je pijana udarila dete na pešačkom prelazu. Prema prvom saopštenju MUP, producentkinja je imala 1,02 promila alkohola u krvi, dok je prema saopštenju tužilaštva imala 1,52 promila što je zbunilo javnost. Poznati beogradski advokat Borivoje Borović objašnjava da kada je reč o krivičnoj odgovornosti, ova razlika nema uticaj, ali i objašnjava zbog čega je do nje došlo.

Nina Kovačević sa TV Pink je u sredu, u stanju teške alkoholisanosti, naletela na 16-godišnju devojčicu koja je prelazila ulicu na pešačkom prelazu u Vojvode Stepe na Voždovcu. Povređena devojčica je primljena na VMA na Banjici sa povredama opasnim po život, a prema poslednjim informacijama, nije životno ugrožena.

Pročitajte još:

Poznati beogradski advokat Borivoje Borović objasnio je da se u ovom slučaju radi, takozvanoj, pijanoj saobraćajki, gde postoji ozbiljna krivična odgovornost.

Borivoje Borović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Nije bitno da li je jedan promil ili tih 0,5 više, ona će krivično odgovarati, to je teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Kada je u pitanju ovakva vrsta saobraćajne nesreće, kada na pešačkom prelazu povredi dete, tužilaštvo stavlja i umišljaj, što i jeste u ovom slučaju. To je ozbiljno krivično delo i zaprećena je visoka kazna. Tužilaštvo je uradilo ono što je trebalo, te razlike u promilima nisu toliko od značaja“, objašnjava Borović.

On dodaje da će od značaja biti i druge okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, te da će biti ispitani i očevici.

Marko Đedović, Nemanja Pajić, Nina Kovačević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kada je reč o promilima alkohola u organizmu Kovačevićeve, izveštaji policije i tužilaštva se razliku zbog nekoliko okolnosti.

„Pretpostavljam da je bilo to da je prvi nalaz policije pokazao testiranje koje je urađeno na licu mesta, dok je drugo testiranje urađeno u relevantnoj instituciji“, kaže Borović.

Takođe, pretpostavlja se da je Kovačevićevoj na licu mesta policija radila alkotestiranje dreger aparatom putem analize vazduha iz pluća, a da je potom, u zdravstvenoj ustanovi, podvrgnuta i testiranju putem krvi koje je pokazalo veći procenat alkohola u organizmu.

S druge strane, advokat Borović ukazuje i na još jednu okolnost.

„Ta žena ne bi trebalo da se izvuče. Pošto je u pitanju osoba zaposlena na televiziji Pink, postoji mogućnost da dođe do nekih drugih okolnosti, pošto nam je odranije poznato da ljudi koji imaju kontakt sa Pink televizijom imaju „povlašćeni položaj“ u pravosuđu Srbije“, zaključio je poznati advokat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare