Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nedeljko S. (49) iz Glašinca kod Žitorađe, usmrtio je juče popodne Dejana I. (49) iz istog sela tako što ga je zaklao nožem. Zločin se prema saznanjima Novosti dogodio u centru ispred seoske prodavnce.

„Sve se dogodilo ispred prodavnice mada je pitanje ko je koga zapravo prvi napao. Možda je Nedeljko i oteo nož Dejanu, koji je pre oko mesec dana napao majku Nedeljka na seoskom putu a nekoliko dana ranije i njega“, ističe izvor Novosti dodajući da se ubistvo dogodilo u popodnevnim satima, oko 18.00 sati, kao i da je policija na lice mesta stigla veoma brzo.

Meštanin Glašinca podseća da je Dejan srpom posekao Srbijanku u predelu lica i tela koje su tada od strane prokupačkog tužilaštva okarakterisane kao lake telesne povrede ali da je nesrećna žena imala otvoreni prelom šake kao i posekotine po licu i telu.

„I ranije se ponašao nasilnički, nosio je često u ruci noži drugo hladno oružje , napadao je žene i decu a čak je u jendom slučaju devojčicu iz sela primorao da se skine naga“, priča meštanin Glašinca dok pojašnjava da je zbog nasilničkog ponašanja majka sada već pokojng Dejana pre dve godine potražila spas u Domu za stare, dok ga je supruga ostavila i odvela sa sobom zajedničkog sina. I dok tvrde da je do jučerašnjeg ubistva došlo zbog očito neadekvatnog lečenja ali i nereagovanja pravosudnih organa na često nasilništvo pokojnog Dejana, meštani Glašinca ističu da će pisati peticiju policiju za umanjenje kazne osumnjičenom jer ih je kako tvrde, spasio napasnika i nasilnika.

Ubica sam pozvao policiju

Kako nezvanično saznaje ovaj list, osumnjičeni, koji je takođe razveden i ima dvoje odrasle dece i bolesnu majku koju je nedavno napao Dejan I, sam je pozvao policiju i sačekao ih da dođu po njega.

„Nažalost pokojnika zbog višegodišnjeg nasilništva niko i ne žali ali žalimo Nedeljka što je počinio ubistvo jer mu je dozlogrdilo da ga pokojnik napada“, pričaju juče meštani Glašinca dok se u prokupačkoj policiji nezvanično saznaje da je policija zatekla beživotno telo i osobu za koju se sumnja da je počinila zločin a koja je uhapšena.

Bonus video: Osumnjičeni za ubistvo žene u Sarajevu predati u nadležnost Tužilaštva KS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare