Požar, požar na otvorenom prostoru, šumski požar, gašenje, vatrogasci, gašenje požara
Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su u poslednja 24 sata evidentirana 444 požara i da je spaseno šest osoba i apelovalo na sve građane da svojim odgovornim ponašanjem i savešću pomognu u borbi protiv vatrenih stihija.

„Vatrogasci-spasioci uložili su nadljudske napore da ugase plamen, ali vaša podrška je od ključne važnosti! Svaki nepažljivo bačeni opušak, svaka nekontrolisana vatra u prirodi može izazvati katastrofu“, navodi se u saopštenju MUP-a objavljenom na društvenoj mreži Instagram.

Dodali su da vatrogasci-spasioci rizikuju svoje živote gaseći požare u teško pristupačnim terenima, poput Specijalnog rezervata prirode „Klisura reke Mileševke“, planine Vidlič kod Pirota, Mokroj Gori i mnogim drugim predelima gde je priroda dragocena.

Iz MUP-a naglašavaju da je samo u poslednjih 24 sata šest ljudi je spaseno, ali, kako upozoravaju, svaki novi požar predstavlja opasnost.

„Uključite se u borbu protiv požara svojom svešću i odgovornim ponašanjem. Ne zaboravite, vaš oprez može značiti razliku između života i smrti, između sačuvane prirode i nepopravljive štete. Ne rizikujte! Čuvajmo prirodu, čuvajmo živote“, navodi se u objavi.

Bonus video: Požar u Bulevaru kralja Aleksandra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare