Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M. V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška - Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor, saopštilo je tužilaštvo.

„Više javno tužilaštvo u Kraljevu je dana 23. 9. 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja iz čl. 297 stav 2 u vezi člana 298 stav 1 Krivičnog zakonika na štetu pet osoba“, naveli su u saopštenju.

Nakon saslušanja osumnjičenog, a po predlogu Višeg javnog tužilaštva Kraljevu istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu određen pritvor.

„U toku istrage biće ispitani svi svedoci, pribavljeni nalazi i mišljenja veštaka medicinske i saobraćajne struke, te preduzete i druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba“, naveli su u saopštenju i dodali da će VJT u Kraljevu nakon sprovedene istrage doneti odluku o kojoj će obavestiti javnost.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13.00 časova na putu Raška – Kraljevo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila „ford“ u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje dece i njihova komšinica. Stravičnu nesreću je preživela samo nesrećna majka, dok je njih petoro podleglo povredama na licu mesta.

Pojedini beogradski mediji su u međuvremenu objavili da je kod vozača vojnog vozila utvrđena određena količina alkohola u krvi, a redakcija portala Nova.rs pokušala je tu informaciju da proveri u tužilaštvu i policiji, međutim odgovori još nisu stigli.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Stupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare