Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Voz nije mogao da ukoči. Scene su bile jezive. Vukao je automobil nekoliko stotina metara!", ovim rečima opisuju stravičnu saobraćajnu nesreću u Lazarevcu meštani koji žive nedaleko od pruge gde su stradali brat (12) i sestra (14), vozač automobila Milan L, dok je otac mališana Milan D. teško povređen.

Kako pričaju meštani, na pružnom prelazu gde je došlo do stravične nesreće saobraćajne signalizacija ne radi već duže vreme iako su upozoravali nadležne. Tvrde i da se pored toga pružni prelaz ne vidi od trave i korova koji su obrasli.

Pročitajte još:

„Ovde je bilo mnogo saobraćajnih nesreća. Najmanje osmoro ljudi je poginulo poslednjih godina. Svaki put kada se nesreća desi ovde dođu i raščiste i poprave sve, a onda zaborave na to“, kaže jedan od meštana.

Kako navode iz Infrastruktura železnica Srbije, na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil, koji je prelazio preko pruge.

Kako se vidi na društvenim mrežama automobil je potpuno smrskan.

Tom prilikom, kako se navodi dalje, tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede, piše Blic.rs.

Kako tvrde, svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć.

BONUS VIDEO: Sudar putničkog i teretnog voza u tunelu kod Vukovog spomenika u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare