Foto: Vadim Savitskii / Sputnik / Profimedia

Sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Sloga zaprepašćen je izjavom odlazećeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, da na silu protiv građana treba odgovoriti silom.

Kao pravnik ministar Vulin bi trebalo da zna da vojska po ustavu služi da odvrati neprijatelja spolja a ne da sprovodi političku volju pojedinaca. I ranije je ministar Vulin nepromišljeno davao izjave i podizao borbenu gotovost vojske na najviši nivo u svrhu dnevne politike iako nismo bili u pripremama za rat.

Ovakve izjave Srbiju guraju u građanski rat a poznajući vojno obrazovanje ministra i zaslepljenost vrhovnim komandantom može se od njega i očekivati da vojsku upotrebi protiv naroda. Vojska je uvek bila deo naroda i tako će i ostati i neka nikome ne pada na pamet da vojsku upotrebi protiv naroda koji u nju ima poverenje.

Sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Sloga poziva sve pripadnike vojske da ukoliko dobiju protivzakonito naređenje isto ne izvrše i da misle na svoje porodice a ministra odbrane poziva da razmisli šta može proizvesti svojim izjavama. Građane Srbije pozivamo da veruju svojoj vojsci jer mi smo deo naroda i narod je deo nas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare