Nenad Stefanović, Nikola Uskoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Viši javni tužilac Nenad Stefanović saopštio je danas na vanrednom obraćanju u Palati pravde da je podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka-ubice K. K. (14) koji je izvršio masakr u školi "Vladislav Ribnikar", zatim majke Miljane Kecmanović, ali i vlasnika streljačkog kluba u kome je maloletnik vežbao pucanje. Stefanović je tokom obraćanja otkrio nove detalje masakra u "Ribnikaru", poput toga da je jedan od oštećenih, ujedno i očevidac zločina, student istorije koji je bio na praksi.

Viši javni tužilac je tokom današnjeg obraćanja medijima otkrio šta se dešavalo nakon što je K. K. (13) 3. maja, naoružan, ušao u školu „Vladislav Ribnikar“.

„Ušavši u prizemlje škole, najpre je pucao u radnika obezbeđenja, zatim u dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, i u jednu učenicu koja je sedela za klavirom“, naveo je Stefanović.

Nenad Stefanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

K.K. se zatim, kako je dodao, uputio u kabinet za istoriju, gde su bili prisutni nastavnica istorije, jedan student istorije na praksi, i 23 maloletna učenika odeljenja VII-2 u koje je i sam išao.

Pročitajte još:

„Ispalio je ukupno 45 projektila, lišio života šest učenika, ranio pet, kao i nastavnicu istorije“, naveo je Stefanović.

Podsetimo, tokom današnjeg obraćanja medijima, viši javni tužilac Nenad Stefanović sapštio je da je su optužnice podignute i protiv majke dečaka-ubice Miljane Kecmanović, kao i ljudi iz streljačkog kluba „Partizan practical shooting“, u kome je K. K. (13) vežbao pucanje.

Tužilastvo traži kaznu od 12 godina zatvora za oca, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike u streljani po tri godine.

Masakr u „Ribnikaru“ dogodio se 3. maja ove godine, kada je K. K. hicima iz očevog oružja ubio 10 osoba, devet učenika i domara škole.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar