Mesto Topolnica još je u šoku posle krvavih događaja koji su se dogodili sinoć, kada je Petar Petrović, hicima iz lovačke puške, ubio bračni par Rumenu i Radeta Jovanovića, a ranio Milana Nikolića. Na traktoru je bio u trenutku pucnjave bio i Branislav Pavlović koji je jedini ostao nepovređen, a u izjavi za portal Nova.rs opisuje šta se tačno dešavalo juče.

„Rade i Rumenka su bili napred na traktoru, Milan i ja smo bili na vitlu. Nisam ni video Petra koji je ležao i nišanio iz lovčake puške u nas. Video ga je Milan, okrenuo sam se da vidim šta se dešava i u tom trenuku je Petar pucao. Pao sam sa traktora, video sam Milana kako leži pored mene i drži ruku na ramenu, a kroz prste mu je išla krv. Izgubio sam vazduh od pada, podigao sam majicu da vidim da li sam negde ranjen, nigde nije bilo krvi“, priča nam Branislav.

Pročitajte još:

Branislav je rekao da je ubijeni Rade ležao u sedištu traktora, dok je njegova supruga Rumena bila naslonjena na njega.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Branislav Pavlović

„Video sam da su oboje mrtvi, krenuo sam ka Petru, rekao sam mu: „Prika, šta uradi?“, pogled mu je bio čudan i on je uperio pušku tada ka meni. Iako smo rod, plašio sam se da će pucati ponovo. Pobegao sam ka vatrogascima, kada sam stigao, rekao sam šta se desilo. Još sam u šoku, sve je izgledalo kao ratište, Rade mi je ujak, a Petar mi je neki rod, strašno je to što se dogodilo“, rekao je Branislav Pavlović za portal Nova.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Okolnosti koje su prethodile tragediji nisu najjasnije, ali tog dana popodne na nekoliko mesta u okolini Topolnice izbili su požari za koje se sumnjalo da ih je podmetnuo Petar Petrović, ljudi iz sela, kao i vatrogasci krenuli su da gase vatrenu stihiju. Gorela je štala Radetovog strica, ali i jedan objekat na imanju Petra Petrovića.

Foto:Privatna arhiva/Rade i Rumena J.

Rade i Petar su u jednom trenutku razmenili ružne reči, a Petar je rekao „Sačekajte me!“ i otišao do kuće, verovatno da bi uzeo pušku.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Petar je ranije bio lovac, ali već dugo nije išao u lov, navodno je predao neko naoružanje, ali lovačku pušku „bokericu“, sa jednom cevi, očigledno nije. Meštani za njega kažu da nije pravio probleme i svi su iznenađeni njegovim postupkom.

On ima tri sina i ćerku, ali odbio je da se odseli da živi sa njima, već je ostao u selu. Za njega kažu da je umeo da plane i da je često ulazio u konflikte sa ljudima, ali niko nije očekivao da će konflikt toliko eskalirati i da će pucati na ljude na traktoru.

„Helikopter je sleteo na fudbalski teren, izašli su momci u crnom, to su bili specijalci. Nije u selu bilo opsadno stanje, kao što pišu, sve se dešavalo van sela. Policija nije dala da se tamo ode, u jednom trenutku začula se pucnjava. Posle toga je odjeknuo još jedan pucanj i sve je bilo gotovo. Čuli smo da su pregovarli, a da je on u jednom trenutku pucao na specijalce, bacili su šok bombu i suzavac, ali on ni tada nije hteo da se preda, pa su ga ubili“, kaže meštanin.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Policija još uvek obavlja uviđaj i nije moguće prići mestu gde je Petar postavio zasedu za Radeta i gde je bila prva pucnjava, a takođe je i blokirano imanje gde se ubica zabrikadirao i pružio otpor policiji. Istraga je u toku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare