Kristijan Kostić Bleki
Kristijan Kostić Bleki Foto: Printscreen/YouTube/Bleki Novi Sad

Novosadski ulični svirač, dobri duh grada Kristijan Kostić Bleki, brutalno ubijen prošle nedelje, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu. Pored porodice i prijatelja, Blekija su ispratile kolege muzičari uz taktova pesme Knocking on Heaven's door.

„Oprostili smo se od njega na jedini mogući način: svirkom. Bleki nas je sve mnogo naučio, ne samo o muzici, već i o tome šta znači svirati na ulici i kako se ponašati. Strašan je način na koji je završio život čovek koji je za sve ljude govorio da su „ok““, rekao je jedan od Blekijevih kolega, takođe ulični svirač.

Kristijana Kostića Blekija ubio je dvadesetjednogodišnjak iz Žablja koji ga je usmrtio batinama jer je bio nezadovoljan količinom novca koju je te noći svirac imao kod sebe i dao mu ih, bez ikakvog otpora.

Nakon što ga je oborio na zemlju udarcima i nastavio da ga šutira, ubica ga je ostavio da leži u besvesnom stanju na pločniku Kosovske ulice.

Bleki je, u momentu kada je stigla Hitna pomoć, još davao znake života, ali je ubrzo preminuo u Urgentnom centru.

Brojni Novosađani su se nakon ubistva okupili na spontanoj svirci na Trgu slobode organizovanoj njemu u čast, a protiv nasilja.

Takođe, pokrenuta je i peticija koju je podržao i gradonačelnik grada da Bleki dobije klupu sa svojim imenom u blizini mesta gde je decenijama svirao. Žarku R. iz Žablja , koji je u istrazi priznao da ga je ubio zbog 390 dinara, određen je jednomesečni pritvor.

Bonus video: Sahrana jutjuberke Kristine Đukić – Kike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar