Dan nakon stravičnog zločina u Knjaževcu, kada je Aleksa Milojević (22) hicima iz puške ubio oca, babu i dedu, a potom sa komšijama mirno sačekao policiju, kuća u kojoj se dogodio zločin kakav meštani ne pamte, sablasno je pusta. Prozori su zatvoreni, dvorište je oivičeno trakom koju je policija juče ostavila nakon uviđaja.

U ovu knjaževačku ulicu juče su se sjatili brojni policajci, celo selo bilo je u šoku zbog nezapamćenog zločina koji je počinio njihov mladi komšija Aleksa Milojević (22) kog inače poznaju kao mirnog i tihog mladića, uvek voljnog da pomogne. Policija je satima pretraživala kuću i prikupljala dokaze koje će biti korišćene u postupku protiv Alekse.

U međuvremenu, on je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gde je priznao da je počinio zločin. Međutim, nije želeo da govori o detaljima jer je, kako je kazao, pod velikim stresom.

Foto: Društvene mreže

„Podnet je predlog sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora“, naveli su iz tužilaštva.

Pararelno sa tim, komšije koje su poznavale porodicu Milojević su u šoku zbog zločina kakav ne pamte. Opisuju Aleksu kao mirnog mladića, uvek spremnog da pomogne i upravo zbog toga niko nije očekivao da bi moglo doći do ovakvog zločina. Kako su nam ispričali, stariji članovi porodice Milojević su bili bolesni, deda Miloš je bio nepokretan, baba i otac su imali drugih zdravstvenih problema.

„Rekao mi je da ih je ubio puškom i da su deda i baba u sobi, a tata u hodniku i toliko. Bio je dobar dečko. Nisam tu bio ja samo ja, bilo je nas puno, i on je čekao policiju. Pomenuo je da više ne može da ih gleda i čuva. Kaže ‘ ne mogu više’“, rekao je za Nova.rs komšija Novica Milijić koji je bio jedan od suseda sa kojima je Aleksa sačekao policiju.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Ovim povodom se oglasio i ministar policije Ivica Dačić rekavši da se Aleksa Milojević nije opirao hapšenju, a da je policajcima kazao da više nije mogao da vodi računa o njima.

Uviđaj u Knjaževcu
Foto: Nova.rs/video

„Deda je bio nepokretan, a otac i baba teško bolesni. Ubistvo je izvršio iz lovačkog oružja svoga dede. Lice je lišeno slobode i priznalo je delo, a policiji je izjavio da nije mogao više da se brine o njima”, rekao je Dačić.

Bonus video: Uviđaj u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare