Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs, Privatna arhiva

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje okrivljenom Nikoli Š., koji se sumnjiči da je u aprilu prošle godine naneo teške telesne povrede Zoranu Nedeljkoviću, koji je od posledica premino.

Na današnjem ročištu saslušan je sudski veštak, odnosno predsednik komisije veštaka psihologa i psihijatara.

„Veštak je nakon razgledanja snimka kontrolne kamere sa susedne kuće koji prikazuje sadržinu čitavog incidenta, konstatovao da okrivljeni nije bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti i da je bio u stanju ljutnje malog ili do stepena srednjeg intenziteta. Pritom je, imajući u vidu ranije događaje, istovremeno osećao i stah istog intenziteta“, kaže izvor Kurira i dodaje:

„Veštak je izrazio sumnju i u navode njegove odbrane ističući da bi, pošto se prakrično radi o njegovom uračunljivom stanju, morao da se seća celog događaja, a ne samo nekih delova.“

Takođe, kako se saznaje, zastupnik tužilaštva zatražio je od sudije povlačenje predmeta radi razmatranja.

Zoran Nedeljković, da podsetimo, pretučen je 25. aprila prošle godine u Ulici Milana Radića na Zvezdari nakon verbalne raspave sa komšijom, a preminuo je mesec dana kasnije u bolnici gde su mu se borili za život.

Na prethodnom ročištu prikazan je snimak prepirke, tuče, kao i svih radnji koje su usledile, a sudski veštak je objasnio kako je došlo do povreda na Zoranovom telu, ali i kako je Nikola Š. sam sebi naneo povrede koje su mu konstatovane iste večeri.

„Na snimku se vidi kako nakon kraće konverzacije Zoran desnom rukom zamahuje ka Nikoli, u predelu vrata, ali se ne vidi da li ga je udario ili uhvatio za vrat. Nakon toga okrivljeni zamahuje prema Zoranu, udara ga i oštećeni pada na pod nakon čega ga Nikola Š. dva puta šutira u predelu gornjeg dela tela“, objasnio je veštak dr Vladimir Živković i dodao:

„Nekoliko trenutaka nakon toga vidi se okrivljeni kako stoji pored drugog lica koje je bilo u njegovom dvorištu i udara se u predelu leve strane lica gde su mu i konstatovane lake telesne povrede.“

Prema rečima veštaka sve povrede koje je Zoran imao na licu nisu mogle nastati od udarca pesnicom, ali jesu od „dosta jakog udarca nogom“. Zoranu su tada slomljene jagodične kosti, obe kosti gornje vilice, kosti oko očne duplje, nos, a imao je i višestruki, ustisnuti prelom čeone kosti.

Bonus video: Trostruko ubistvo u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare