Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu. Ministar saobraćaja Goran Vesić naveo je da je povređeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, koji je takođe izašao na lice mesta, pripadnici MUP-a evakuisali su devet povređenih osoba.

Prema rečima Vesića, ljudski faktor je uzrok, ali posle izveštaja će pokrenuti postupke predviđene zakonom.

Saobraćaj je obustavljen i tako će biti do sutra prepodne.

Vesić je zahvalio MUP-u i vatrogascima na brzom reagovanju i najavio da će saobraćaj biti normalizovan sutra ujutro ili do podneva.

Prema navodima Dačića, odmah po primljenoj dojavi o sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara.

Dačić je novinarima rekao da u nesrećama poput ove često ima žrtava, kao i da je prava sreća što u današnjem sudaru nije bilo poginulih i da su svi putnici izašli iz voza.

„Najvažnije je da nema poginulih“, rekao je Dačić novinarima.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić, koji je na lice mesta došao zajedno sa ministrima Dačićem, Vesićem i direktorkom preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ Jelenom Tanasković, rekao je da u 18.42 časova primljena dojava o sudaru, nakon čega je na teren izašlo ukupno 25 vaterogasaca.

„Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta“, rekao je Čaušić.

Dodao je da je četvoro ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi.
***

BONUS VIDEO – Sudar teretnog i putničkog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare