Foto:Nova.rs/Shutterstock

Više osoba uhapšeno je u jednoj od najvećih međunarodnih operacija Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) pod kodnim nazivom "General".

Prema saznanjima Vijesti, pripadnici SPO lisice na ruke stavili su i vođi organizovane kriminalne grupe Drešaj, iz Tuzi.

Nekoliko izvora „Vijesti“ navelo je da je u toku „akcija velikih razmera prema članovima organizovanih kriminalnih grupa“.

„Jutros je započela akcija kodnog naziva ‘General’, a na osnovu prethodne višemesečne saradnje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona (EUROPOL), Federalnog istražnog biroa (FBI) i Uprave za suzbijanje narkotika (DEA) Sjedinjenih Američkih Država i Australijske federalne policije (AFP)“, saopštio je „Vijestima“ specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Viktor Drešaj i njegov brat Leon u dokumentu SOCTA – Procena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala zavedeni su kao vođe jakog kriminalnog klana iz Tuzi.

U tom dokumentu piše da se Drešaji godinama bave „švercom kokaina, ali da im je primarna delatnost – krijumčarenje marihuane, duvana i duvanskih proizvoda“.

VIDEO: Hapšenje zbog pranja novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare