Poljoprivredniku Milošu Aranđeloviću iz knjaževačkog sela Sastavak je vatra odnela veliki broj poljoprivrednih mašina, bale sena i objekat od 500 metara kvadratnih. Kako priča on za naš portal, vatra je krenula prekjuče i trajala do juče ujutru.

„Mi smo ubacivali seno, a istovremeno su radila tri traktora. Bacio sam pogled i video plamen ispod jednog“, ispričao je Miloš Aranđelović.

Odmah je, kako navodi, skočio i prišao da vidi šta se dešava probao da ugasi vatru, ali nije bilo šanse.

Foto:privatna arhiva

„Uzeo sam aparate za gašenje, nisu hteli da rade. Bukvalno je za 20 sekundi sve otišlo u aut“, priča sagovornik našeg portala.

Jedva je uspeo da pomeri dva traktora, a jedan je izgoreo, dodaje on.

„Stradale su u plamenu mešaone, mašine, oko 8000 bala sena i dvadeset tona žitarica. Izašli su i vatrogasci koji su do juče ujutru gasili vatru“, priča Miloš.

Foto:privatna arhiva

Na naše pitanje da li su izlazili procenitelji, Aranđelović kaže da jesu. Kako navodi, šteta je procenjena od 40 do 60 hiljada evra.

„Imam 20 krava, desetak svinja i skoro 40 hektara pod raznim poljoprivrednim kulturama. Šta je – tu je“, priča naš sagovornik.

Foto:privatna arhiva

U gašenju vatre su mu, dok nisu stigli vatrogasci pomagali trojica sinova, supruga i roditelji, napominje on.

„Deca su se uplašila. Sam se mučim i patim. U velikom sam problemu. Ostalo mi je oko 1000 bala sena koje su bile napolju“, zaključuje naš sagovornik napominjući da je oko 150 tona vode potrošeno prilikom gašenja požara.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar