Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; shutterstock

Nasilnik Luka Đ. (27), koji je napao i pretukao devojku u kafiću na Novom Beogradu, pušten je nakon saslušanja da se brani sa slobode, nakon što je sudija Trećeg suda u Beogradu odlučio da mu ne odredi pritvor. Ova odluka šokirala je javnost, a kako za Nova.rs kaže S. K, prijateljica napadnute devojke, njena drugarica se ne oseća bezbedno i predstoji joj dug psihički oporavak zbog svega što se dogodilo.

Stravičan napad dogodio se 2. septembra, u restoranu “Theta” na Novom Beogradu, kada je Luka Đ. pretukao devojku naočigled brojnih očevidaca. On je nakon napada pobegao sa lica mesta, a u stanicu policije javio se tek 4. septembra, u prisustvu advokata.

Pročitajte još:

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje i jedno krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a iako je tužilac zatražio pritvor, sudija je odlučio da nasilnika pusti na slobodu. Drugarica pretučene devojke u razgovoru za Nova.rs objašnjava šta se tačno dogodilo kobne večeri.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Moja prijateljica se ne oseća sigurno, pogotovo nakon što je nasilnik pušten na slobodu. On je njoj te večeri poslao maltene 300 poruka, sve vreme joj je slao: „Gde si, gde si?“, ona nije odgovarala, odnosno poslala mu je da je ostavi na miru. On je potom na društvenim mrežama video gde se ona nalazi sa drugaricama, a ubrzo je došao, odnosno uleteo je u kafić i odmah krenuo da je bije. Vukao ju je, šutirao u glavu, bilo je strašno“, kaže naša sagovornica i dodaje:

„Moja sestra je pokušala da je odbrani i udarila ga je čašom, nakon čega je krenuo i nju da tuče. Počupao ju je za kosu, šutirao. Niko iz kafića nije reagovao da ih zaštiti, bilo je strašno. Nasilnik je potom izašao iz kafića i samo nestao“.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nasilnik je pretio devojci i da će je ubiti, kao i njenim prijateljicama.

S. K. ističe da je njena prijateljica nakon toga pozvala policiju, a zatim i otišla u Urgentni centar, gde su joj konstatovane povrede.

„Policija je odmah reagovala, pretresla stan nasilnika, ali ga nije tamo zatekla. On je u četvrtak u pratnji advokata se predao, a u petak je pušten na slobodu, što je nedopustivo. Tužilaštvo će uložiti žalbu. Moja prijateljica je uplašena, tek joj predstoji oporavak“, kaže naša sagovornica.

Foto: Milena Đorđević

Ističe da je kivna na sudiju koji je odlučio da nasilnika pusti.

„Kada dođe do femicida, onda krivimo državu i institucije, a upravo ovako dolazi do femicida, time što nasilnike puštamo na slobodu. Moja prijateljica pije lekove da bi mogla da spava, i to vrlo kratko uspeva zbog svega što je doživela. U strahu je. Ne smemo dozvoliti da nam se ovakve stvari dešavaju“, kaže S. K.

Pročitajte još:

Naša sagovornica ističe i da je strašno što su se na društvenim mrežama, nakon stravičnog napada na njenu drugaricu, pojavili komentari u kojima se vređa žrtva.

„Moramo da prestanemo da krivimo žrtvu. Ne smemo da pravdamo nasilje. Žene ne smeju da trpe nasilje, ukoliko postoje nesuglasice, okreneš se i odeš, ne smeš da tučeš i udaraš tu ženu“, kaže naša sagovornica.

Napadnuta devojka oglasila se ranije za medije.

„Dečko je pušten na slobodu. Plašim se za svoj život, moje drugarice i cele porodice. Ono što ste videli na snimku nije ništa. Pretrpela sam jezivo zlostavljanje kao i svi ljudi oko mene. On nas je sve mesecima maltretirao. Nije mi jasno kako je doneta ovakva odluka?! Čuli smo da je njegov otac platio, potplatio nekoga da mu ne bi bio određen pritvor“, rekla je žrtva za Telegraf.

Priznao krivicu

Inače, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je prošle nedelje da je osumnjičeni priznao delo.

„Okrivljeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, odnosno da je u ponedeljak urestoranu “Theta” na Novom Beogradu svoju emotivnu partnerku – oštećenu S.S. i njenu drugaricu – oštećenu J.B. udarao po glavi, šutirao, čupao za kosu i vukao po lokalu, nakon čega je pobegao sa mesta događaja, a sestri oštećene S.S. – oštećenoj A.S. slao preteće poruke da će da ubije nju, njenu sestru i njihovog oca, zbog kojih se oštećena uplašila za svoju bezbednost i bezbednost članova svoje porodice“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak devojka koja ima povrede po licu. Ubrzo nakon toga, raspisana je potraga za nasilnikom, kome su stavljene lisice.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare