Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Cveta Nikolić, prabaka ubijene devojčice (2) iz Zaječara, potresena je zbog tragedije koja ih je zadesila. Ističe da je Miloš N. (25), koji je udarcima usmrtio dete svoje partnerke Jelene T. (23), odnosno njenu praunuku, i ranije bio nasilan prema deci.

Stravičan zločin koji se dogodio u Zaječaru šokirao je javnost u Srbiji. Rođaci porodice ne mogu da dođu sebi od tuge koja ih je zadesila.

„Jelena nam je odvela decu. Tukao je i sina, uhvatio ga je za grudi i bacio u krevet. Rekao mi je: “Bako, zamalo što glavicu nisam udario”. Posle je zvao oca i on je došao i uzeo ih“, kaže žena i dodaje:

„To je dete pričalo i ja mu verujem. On mi je još rekao da je i majku udarao.“

Zločin se dogodio u utorak, a ceo slučaj otkriven je nakon što je majka odvela dete u bolnicu. Ustanovljeno je da ono ima povrede, a devojčica je nakon sat vremena preminula.

Ubrzo su uhapšeni Miloš N., koji se sumnjiči da je pretukao dete, ali i majka Jelena T., zbog sumnje da je učinila krivično delo zanemarivanje deteta.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, osumnjičeni je i ranije bio nasilan prema detetu, međutim, majka to nije prijavila.

Ubice deteta u Zaječaru foto/FACEBOOK
Ubice deteta u Zaječaru foto/FACEBOOK

Ipak, da je bilo nasilja, potvrdio je i otac preminule devojčice.

„Znam samo da je on bio nasilan, bacao mi je i sina, pa sam išao da ga spasim“, rekao je on i dodao da se i njegova bivša supruga loše ponašala prema deci:

„Ostavljala je decu samu, loše se ponašala, zaključavala ih kod kuće same. Ja dođem sa posla i vidim ih. Da vratim svoje dete, ne mogu“, kaže otac koji ističe da je na lekovima zbog svega što se dogodilo.“

Pročitajte još:

U evidenciji Centra za socijalni rad

Inače, pomenuta porodica bila je korisnik Centra za socijalni rad.

“Porodica maloletne P.V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti. Centar naglašava da u dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu“, naveli su iz Centra za socijalni rad.

BONUS VIDEO: Komšija o porodici ubijenog deteta u Zaječaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar