Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivši učenik Tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci napao je danas nastavnika praktične nastave S. Z. tokom nastave, a o ovom slučaju oglasila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, bivši učenik B.M. ušao je u razred i fizički nasrnuo na profesora nanevši mu teške telesne povrede. Profesor je prevezen u Urgentni centar na dalje lečenje.

M.B. koji je prethodno pohađao školu „9. maj“, trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci.

Ovaj incident izazvao je zabrinutost prosvetnih radnika u opštini Bačka Palanka, a povodom ovog incidenta oglasila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

„M. B. je počeo da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer više nije učenik škole. Nakon izlaska iz učionice, M.B. je fizički napao nastavnika. O događaju su odmah obaveštene bačkopalanačke službe hitne pomoći, kao i MUP. Nakon lekarskog pregleda i konstatovanih povreda koje je zadobio, nastavnik S. Z. je prevezen u Urgentni centar u Novom Sadu“, navode iz Unije sindikata.

Kako piše u saopštenju, njihovom kolegi je slomljen nos, te je zbog otoka zadržan na neurohirurgiji na opservaciji.

„Iako su promenjeni zakoni, doneseni protokoli i uputstva, očigledno je da to nije dovoljno i da nismo ništa naučili iz događaja u Trseniku, Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni. Nismo shvatili da se nasilje koje svakodnevno gledamo na televiziji, koje čujemo na svakoj sednici Skupštine, na izborima, prenosi na celo društvo. Očigledno je da ovo javno nasilje odgovara mnogima na političkoj sceni i da ne žele da ga eliminišu iz svakodnevnog života. I na kraju, postavlja se pitanje – šta je sa izmenama Krivičnog zakonika u vezi sa odredbama koje se tiču ​​zaposlenih u obrazovanju, a koji je navodno usaglašen sa Evropskom komisijom? Dok se Kodeks ne promeni, da li da idemo u školu u pancirima ili kako da se zaštitimo od nasilnika? Gde je država?“, zaključuje se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare