_E-Stock_nenad_milosevic;E-Stock_dimitrije_goll;_E-Stock_blank

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju trebalo bi da budu saslušani svedoci i to Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice, zatim Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, kao i tetka pevačice Ljubica Marković. Kuma Vera Vukomanović se među poslednjima čula sa ubijenom pevačicom.

Zoran Marjanović, optuženi za ubistvo supruge, u prvostepenom postupku osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge. Apelacioni sud je ovu presudu oborio i naložio novo suđenje. U međuvremenu, Marjanović je pušten iz pritvora i brani se sa slobode.

Pročitajte još:

Pevačica je nestala 2. aprila 2016. godine, a njeno telo pronađeno je dan kasnije, nedaleko od mesta na kojem je trčala, u kanalu. Reč je o nasipu u naselju Crvenka kod Borče. Tokom istrage ovog zločina saslušan je veliki broj svedoka koji su bili bliski porodici Marjanović, ubijenoj pevačici, kao i ljudi koji su učestvovali u potrazi.

Među svedocima koji bi trebalo da budu saslušani sutra je i Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović. Ujedno, ona se među poslednjima čula sa Jelenom Marjanović, nakon čega je ona nestala. Tokom istrage ispričala je da se sa Jelenom čula u 16.42.

U Visem sudu u Beogradu nastavlja se ponovljeno sudjenje Zoranu Marjanovicu Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Vukomanovićeva je 27. februara 2020. godine, tokom prvostepenog postupka, ispričala da su Zoran, kome se sudi zbog sumnje da je ubio suprugu, i Jelena bili u odličnim odnosima.

„Jeca i Zoran su imali normalan brak, ništa neobično i čudno. Odnosi u porodici su takođe bili normalni, kao i u svakoj drugoj porodici. Jeca se lepo slagala sa svima, sa Zoricom, Vladimirom, a sa mnom je imala isto odličan odnos. Sve je bilo super, jedna sasvim obična porodica“, ispričala je Vukomanovićeva.

Pročitajte još:

Kako je naš portala tada pisao, ona je izjavila da je to jutro u kuću došla oko sedam sati, kao i svakog prethodnog dana i donela hleb.

„Ja sam dugogodišnji prijatelj porodice i venčana kuma i Zoranu i Milošu. Svakodnevno dolazim kod njih, pa tako i tog dana. To jutro sam sa Zoricom popila kafu, zatim smo Uroša ispratile na polaganje vožnje, nakon čega sam nastavila da pomažem oko kućnih poslova. Uroš se oko 13 sati vratio i tada je ušao u sobu kod Zorana i Jelene da ih obavesti da je položio. Ubrzo su i Zoran i Jeca izašli iz svoje sobe, a potom su se spremili i krenuli napolje kako bi iskoristili dan“, rekla je Vukomanovićeva.

Foto: Nemanja Jovanović

Kako je ispričala, sa ubijenom Jelenom se čula poslednji put u 16.42, a ubrzo nakon toga je Vladimir uleteo u kuću i rekao da je pevačica nestala.

„Ja sam tada pozvala Jecu telefonom da je pitam za nož kako bih Zorici sredila žuljeve. Ona mi je rekla gde je i dodala da ide da trči i da se vidimo posle. Ubrzo nakon ovog u kuću je uleteo Vladimir, koji se vratio iz radnje, i rekao da je Jeca nestala. Zoran je za to vreme već pozvao Miloša, koji se u međuvremenu spremio i izašao iz svoje sobe, nakon čega su se on i Vladimir uputili na nasip da traže Jelenu“, rekla je kuma Vera.

Vukomanovićeva je dodala i da je ona za to vreme zvala sve bolnice kako bi proverila da li je eventualno u nekoj od njih Jelena, a zatim oko 18 sati otišla u stanicu 29. novembar da prijavi njen nestanak.

„Mene nisu pustili, pa je u stanicu ubrzo došao Zoran sa Vladimirom. Oko 20 sati smo se vratili u kuću i ja sam tada ponovo pozivala bolnice, dok su se Vlada i Zoran vratili na nasip. Za to vreme u kući je bila i Janina vaspitačica Lenka. Jana je tada u kući crtala kako se mama izgubila u travi“, rekla je Vukomanovićeva.

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Kuma Vera je na suđenju do detalja opisala i trenutak kada su saznali da je Jelena pronađena mrtva.

„U jednom trenutku čula sam plač i kuknjavu. U dvorištu se okupilo puno ljudi, a Vladimir je govorio: „Kako Jeca, zašto baš ona?“, tada smo Zorica i ja izašle iz kuće i saznale šta se desilo“, dodala je Vukomanovićeva.

VIDEO: Zoran Marjanović neće da odgovara ni na jedno pitanje ni tužilaštva ni suda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare