Foto:privatna arhiva

Pogranični policajac Nikola Krsmanović (34) ubijen je u četvrtak oko sat vremena posle ponoći u Lipničkom Šoru, na dužnosti, dok je kontrolisao sumnjivi automobil. Rodbina, prijatelji i kolege još ne mogu da poveruju šta se dogodilo, ceo Draginac zavijen je u crno.

Porodica ubijenog policajca Nikole Krsmanovića iz Draginca, nema je od bola. Ispred porodične kuće okupio se veliki broj prijatelja rodbine i kolega ubijenog mladića. Uprkos bolu i tuzi smogli su snage da kažu za Novu samo reči hvale za Nikolu.

Pročitajte još:

„Nikola nije bio kukavica, da je bio kukavica, on bi se zavukao u kola i dremao. Ubijen je zato što je pošteno i dobro radio svoj posao. Video je sumnjiv automobil i zaustavio ga je, nije se plašio, nije se krio, to ga je na kraju i koštalo glave. Skoro smo se šalili sa njim, prešao je u graničnu policiju, da će mu biti lako i da će samo da gleda dokumenta. On je rekao ponosno ne, rekao je da želi da bude u patroli, da brine o ljudima i bezbednosti. Nedavno je bio slomljen zbog kolege koji je ranjen i sad mu se ovo desi. Kad su nam javili jutros da je Nidžo poginuo, slomili smo se svi“, kaže jedan od Krsmanovićevih kolega iz policije.

Loznica, mesto gde se desio napad na policajce Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prijatelji i rodbina za njega imaju samo reči hvale i kažu da se vratio kući da bi pomogao roditeljima.

„Taj dečko je bio sve ono najbolje. Oličenje dobra, čojstva i junaštva što Njegoš kaže. Bio je u žandarmeriji, bez ijedne mrlje. Vratio se u rodnu kuću da pomaže ocu i majcu. Sve ovo što vidite ovde on je gradio i radio i sređivao. Žandarmeriju je napustio da bi se vratio ovde da bude sa porodicom. Išao je po dva i po sata na posao u Beograd, pre nego što se vratio u Loznicu. Ništa mu nije bilo teško. Imao je pse, brinuo se o njima, voleo je ljude i životinje. Od kad je bio mali trčao je svuda i svakome pomagao. Ništa mu nije bilo teško. Jedan takav mladić koji je prošao sve obuke, koji je bio jedan od najboljih a ubijen je tako kukavički“, rekao je jedan porodični prijatelj za portal Nova.rs. .

Draginac Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Šta mi ostali treba da mislimo, mi koji mu nismo ni do kolena. Ovo nije pravedno, a nije ni po redu. Nikola to nije zaslužio. Trebali smo na svadbu da mu dođemo, umesto da kupim odelo i da se veselim sa njim, ja sam danas išao da kupim crninu i da dođem ovde ovako da ga ispraćam. Sestra mu je otišla tek u Švajcarsku, sad će brata da ispraća brata na groblje, gde je ovde pravda“, zapitao se jedan rođak.

Podsetimo, noćas u Loznici ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen. Napad se dogodio kada je na njih pucano tokom rutinske kontrole taksi vozila u Loznici.

Ulica u kojij je živeo ubijeni policajac Nikola Krsmanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sve je počelo sat vremena posle ponoći kada su policajci Krstović i Ilić, koji su dežurali na kontrolnom punktu, zaustavili taksi vozilo tutinskih registarskih tablica koje im se učinilo sumnjivo a u kome su bila dva muškarca, vozač i suvozač.

Policija je legitimisala putnike koji su im se učinili sumnjivim, pa je jedan od policajaca zatražio od jednog od muškaraca u automobilu da pokaže tobricu. On je to odbio, a potom je zapucao na policajce.

BONUS VIDEO: Jake snage MUP Srbije u potrazi za osumnjičenim za ubistvo policajca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare