Foto: N1

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Jasmina Paunović izjavila je danas da ne postoje dokazi da je napad na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, kod Loznice, prilikom kog je jedan policajac ubijen a drugi ranjen, teroristički akt i dodala da su to nagađanja.

„Sve je to politizacija, koja kada se uplete u struku, od tog posla nema ništa“, kazala je Paunović za novine Danas.

Po njenim rečima, nije bilo neophodno da policija obaveštava javnost o svim koracima preduzetim tokom potrage za osumnjičenim.

„Posao policije nije da svaki svoj korak iz predistrage saopštava javnosti, upravo zato što se ta faza postupka smatra konspirativnom zbog opasnosti uništenja kako tragova, tako i davanjem podataka svog delovanja potencijalnim drugim osumnjičenim licima i svedocima“, kazala je Paunović.

Albanac sa Kosova F. Z, za kojim se tragalo zbog ubistva policajca N.K. i ranjavanja njegovog kolege V. I, likvidiran je u selu Trbušnica, saopštilo je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo pravde u subotu je saopštilo da će svi koji su „uključeni u bezumni teroristički akt“ biti izvedeni pred lice pravde i najstrože sankcionisani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare