Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Turski državljanin M.A. (61) koji je 19. juna izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu Niš - Pirot, nedaleko od Malčanske petlje, saslušan je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Turčin je svojim vozilom džip u sustizanju udario u “BMW” pirotskih registarskih tablica usled čega je smrtno stradao pedesettrogodišnji vozač.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević saopštio je da je tužilac predložio da se osumnjičenom odredi pritvor.

„Nakon saslušanja, postupajući tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu da osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana jer postoji opasnost od bekstva s obzirom na to da se radi o stranom državljaninu. On je iz tužilaštva odveden kod sudije za prethodni postupak koji ga sada saslušava na okolnosti bitne za određivanje pritvora nakon čega će odlučiti o našem predlogu“, rekao je Stanojević.

Na osnovu onoga što se videlo na mestu nesreće je da je “BMW” potpuno uništen, da je najveća oštećenja pretrpeo u zadnjem dokazuje da je udaren otpozadi. Ono što je nesumnjivo je da je “BMW” pretrpeo totalnu štetu te da oštećenja svedoče da onaj ko se u automobilu nalazio, nije imao ni najmanju šansu da nesreću preživi. Od siline udarca, oba vozila su završila u jarku kraj autoputa, a delovi automobila razbacani su svuda oko mesta nesreće.

Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Po nalogu tužilaštva, džip kojim je upravljao Turčin poslat je na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo da li je do nesreće došlo zbog neispravnosti vozila ili je uzrok ljudski faktor. S obzirom na to da je istog dana kada je došlo do nesreće podneta krivična prijava protiv Turčina, pretpostavlja se da je on krivac za nesreću a ne tehnički problemi na automobilu kojim je upravljao.

Nesreće koje su izazivali turski državljanini prethodnih godina bile su mnogo češće s obzirom da je deo deonice koji su koristili na putu za ili iz Turske, prolazio kroz Sićevačku klisuru. Ova deonica decenijama je slovila za “crnu tačku” za vozače jer je put uzan, pun krivina i nepregledan. Otkako je napravljen autoput od Niša ka Pirotu, retki su vozači koji se koriste starim putem pa je broj saobraćajnih nesreća na ovoj deonici u značajnom padu. Ono što se dogodilo na autoputu 19. juna pokazalo je da turski državljani nastavljaju da voze umorni, jer nema drugog objašnjenja zašto je M.A. na potpuno preglednoj deonici autoputa i to po danu, udario u vozilo koje se kretalo ispred njega.

Ukoliko bude osuđen, turskom državljaninu preti kazna zatvora do osam godina što je kazna propisana za slučaj da u nezgodi ima stradalih.

VIDEO: Snimak hapšenja i zaplene 50 kg marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar