nasmrt pretučen Đorđe Mijatović Foto:privatna arhiva

Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu podnelo je Veću za maloletnike Višeg suda u Beogradu predlog za izricanje krivične sankcije prema dvojici maloletnih lica od 16 godina zbog krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu, izvršeno 26. maja 2024. godine na štetu Đorđa Mijatovića (37), navedeno je u saopštenju VJT u Beogradu. Mijatović je brat potpredsednika Vlade BiH Vojina Mijatovića.

Takođe, prema jednom od dvojice maloletnika istim predlogom je predloženo izircanje krivične sankcije i zbog krivičnog dela Učestvovanje u tuči u saizvršilaštvu, izvršenog 25. decembra 2023. godine.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je predložilo sudu da obojici maloletnika produži pritvor.

Predlog za izricanje krivične sankcije podnet je u skladu sa Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica, navodi se na kraju saopštenja.

mesto na kome je nasmrt pretučen Đorđe Mijatović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade BiH Vojina Mijatovića, koji je neposredno posle tog incidenta preminuo u Urgentnom centru, mesecima je pravila probleme stanarima zgrada u naselju Medaković.

Samo dan pre incidenta (u subotu) je lomila klupe i pretila jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. Građanin je slučaj odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta, sa njima porazgovarala. Nije ih, kako kažu stanari, legitimisala jer su maloletni. Tog dana napali su i Mijatovićevog sina, a on je izašao da porazgovara sa huliganima koji su ga napali i pretukli do smrti.

BONUS VIDEO: Napadači beže nakon što su pretukli Đorđa Mijatovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare