Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, kaže da je javni tužilac uputio zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Vojno-medicinskoj ademiji, radi prikupljanja kompletnih lekarskih izveštaja o povredama koje je novinar Vuk Cvijić zadobio pre dva i po meseca u centru Beograda, rečeno je Insajderu. Tužilaštvo je međutim prećutalo da kompletnu dokumentaciju već ima jer je Cvijić dostavio kada je saslušan.

Posle prikupljanja dokumentacije, kako se navodi u odgovoru Insajderu, biće naloženo medicinsko veštačenje.

Tužilaštvo, međutim, svu dokumentaciju već ima. Naime, novinar Radara je kompletnu zdravstvenu dokumentaciju sa VMA, u kojoj su potvrđene povrede, dostavio tužiocu kada je davao iskaz. Dokument, odnosno izveštaj lekara specijaliste objavljen je i javno na sajtu Radara i dokaz je da je direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević udario pesnicom Vuka Cvijića.

U Prvom osnovnom tužilaštvu Cvijić je saslušan 11. juna 2024. godine.

Od tada do danas pomaka u slučaju nema.

Prvo osnovno javno tužilaštvu u Beogradu i dalje čeka da im policija dostavi sva tražena obaveštanja o slučaju, poput snimaka sa nadzornih kamera, zbog čega su Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) uputili i urgenciju.

U Kosovskoj ulici u Beogradu, gde je napadnut Cvijić, nalazi se 20 kamera, od čega dve direktno snimaju mesto napada.

Od ugla Kosovske i Nušićeve ulice, pa do ugla Vlajkovićeve sa Kosovskom, kako su reporteri Nova.rs ustanovili, postoji tačno 20 kamera koje se nalaze na ulazima zgrada, Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ ali i lokalima koji okružuju lokal ispred koga se dogodio incident.

Kamere pokrivaju celu ulicu, svaki kutak i pedalj, pa se veruje da policija nije imala prepreka u uklanjanju svake sumnje kako je do incidenta došlo.

Podsetimo, Vuka Cvijića fizički je napao 29. maja u centru Beograda u Kosovskoj ulici direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare