Saobraćajna nesreća u Zlatiborskom okrugu Foto:Privatna arhiva

Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, koji je juče vršio uviđaj na zlatiborskom putu, kada je ministarski „audi“ udario u vozilo marke „fiat“, a kojim je upravljao dvadesetogodišnji L.S. iz Užica, još uvek bez osnovnih podataka o nesreći. Saopštenjem MUP-a, krivica se diskretno pripisuje L.S. koji je pukom srećom preživeo uspevši da izbegne čeoni sudar. Otac povređenog mladića u neverici.

„Ono što smo do sada utvrdili jeste da su u udesu učestvovala dva vozila, jedno vozilo koje je je u vlasništvu MUP-a Republike Srbije, a koje se kretalo iz pravca Zlatibora prema Užicu, a drugim vozilom koje se kretalo ka Zlatiboru, upravljalo je privatno lice iz Užica. Došlo je do kontakta vozila oko središnje linije a ostataka od vozila je bilo sa obe strane kolovoza. Obavljen je uviđaj, uzeti materijalni tragovi, lica su u policiji dala izjave i poslata na ukazivanje medicinske pomoći. To je ono što sada imamo a konkretno, ko je odgovoran za nezgodu, utvrdiće se u toku postupka“, rekao je za Nova.rs tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu Vladimir Bošković.

Saobraćajna nesreća u Zlatiborskom okrugu Foto:Privatna arhiva

Na pitanje, na kojoj strani kolovoza je utvrđeno da je došlo do kontakta, ako je blizu središnje linije, tužilac, koji je vršio uviđaj, nije odgovorio. Ono što smo od tužioca saznali jeste da je u „audiju“ pored vozača bilo još jedno lice, koje je sedelo na mestu suvozača i koje je, kako kaže, kao i vozač „fijata“, lakše povređeno.

Policijska uprava, kasno sinoć, izdala je saopštenje u kome se navodi da je vozač vozila marke „fiat“, na koje je prema dosadašnjim tvrdnjama očevidaca naleteo ministarski „audi“, na alkotestu imao 0,13 promila alkohola u krvi i posedovao probnu vozačku dozvolu, te da je isključen iz saobraćaja. Imajući u vidu da je od siline udarca otkinut prednji levi točak i da je vozilo „fiat“ potpuno oštećeno, povređeni vozač svakako nije mogao nastaviti učešće u saobraćaju.

Saobraćajna nesreća u Zlatiborskom okrugu Foto:Privatna arhiva

Analiza, kojom će precizno biti definisana količina alkohola u krvi vozača „fiće“, još uvek nije završena.

U izveštaju MUP-a, nedostaje objašnjenja kako je do udesa došlo, a nema ni podataka o licima koja su se nalazila u vozilu. To nije znao da kaže ni tužilac Bošković, kao ni da potvrdi brzinu kretanja „audia“,od 160 km/h, kako se pominje, obrazlažući da zapisnik još nije sačinjen niti uviđaj završen.

Pročitajte još:

Posle saopštenja policije, ponovo smo razgovarali sa ocem povređenog mladića, vozača „fiata“, Draganom Savićem.

„Ne znam šta da vam kažem, u fokus je stavljen alko test mog sina koji je navodno imao 0,13 promila alkohola u kravi a ne lice koje je izazvalo udes. Dete mi je sa kragnom na vratu u krevetu, čekamo zvaničnu analizu, verujem medicinskoj struci i očekujem da će taj zvaničan rezutat krvi stići danas, posle toga ćemo razgovarati“, rekao nam je Savić.

Udes se dogodio juče oko 10:30 u naselju Bela Zemlja na magistralnom putu Užice-Zlatibor. Vozilo pod blinkerima marke „audi“, koje je navodno pratnja ministra Vulina, kretalo se iz pravca Zlatibora neprilagođenom brzinom, prešlo na levu stranu kolovoza i udarilo u „fiću“ kojom je upravljao dvadesetogodišnji mladić iz Užica. Od siline udarca, otkinut je točak na udarenom automobilu i pričinjena totalna materijalna šteta a mladić je, na svu sreću, prošao sa lakšim telesnim povredama.

Prema jučerašnjim tvrdnjama oca povređenog mladića, koji je odmah stigao na mesto nesreća, „audi“ se kretao, možda i većom brzinom od 160 km/h, koja se nezvanično pominje a njegov sin je bežao desno iz svoje kolovozne trake. Tome, prema njegovim rečima, svedoči i činjenica da se „audi“ zaustavio tek posle 150-200 metara nakon kontakta sa vozilom njegovog sina. Ceo slučaj juče je opisao kao događaj koji je u startu obavijen „velom tajne“.

BONUS video: Lančani udes kod naplatne rampe Stara Pazova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare