Foto: Foto:E-Stock/Miloš RafailovićStefan Tomasevic/ATAImages; TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje Marku Miljkoviću, Veljku Belivuku i ostalim pripadnicima kriminalne grupe, optuženim za sedam likvidacija i druga teška krivična dela, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Pretres je prekinut ubrzo nakon početka jer je Miljković zatražio izuzeće postupajućeg tužioca.

„Podnosim zahtev za izuzeće tužioca jer je u ponedeljak pričao bez mikrofona. Tužilac je direktno pretio Milošu Budimiru. Mi to, istina, nismo mogli da čujemo iz boksa, ali su nam prepričali advokati, druga lica i sam Budimir. To je neki ulični žargon. Mi poštujemo tužioce, ne pretimo, iako možemo. Tužilac je pretio Budimiru jer je bio ljut zbog onoga što sam ja rekao. Naše pravo je da nekog zovemo prevarantom, tužioci ne moraju da se vređaju, već treba da rade svoj posao savesno. Тužilac je pokazao animozitet prema Budimiru i pretio mu je po život i telo, što bi rekli tužioci“, rekao je Miljković.

Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon toga sudija je donela odluku o pauzi u trajanju od 10 minuta.

Sudija je želela da prekine suđenje zbog donošenja odluke o izuzeću tužioca, međutim, tužilac Saša Ivanić rekao je da nema potrebe za odlaganjem suđenja jer protiv njega nije podnet zahtev. Tužilac Zoran Babić je napustio suđenje.

Podsetimo, kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković na teret se stavlja sedam likvidacija. Žrtve su, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijali u vikendicama u Ritopeku i Surduku, a zatim su njihova tela mleli u mašini za mlevanje mesa i bacali u Dunav.

VIDEO: Bojana Belivuk i Tanja Miljković u Specijalnom sudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare