Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kradljivci opremljeni posebnim alatom za obijanje stanova krenuli su da poharaju stan na beogradskoj opštini Palilula, kada su ih presreli i pohapsili poicijski inspektori.

U koordinisanoj akciji Pravog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i MUP Srbije, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminala i PU u Požarevcu 16. avgusta, u prepodnevnim časovima u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, lišeni su slobode B.A. (48), S.S. (42), M.A.(44) i sprečeni u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M.Z. i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca, navodi se u saopštenju Prvog OJT u Beogradu.

Pročitajte još:

Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađen alat za obijanje stanova, kao i vatreno oružje i municija. Dežurni javni tužilac je 18. avgusta saslušao osumnjičene na okolnost krivičnog dela teška krađa, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora prema svim osumnjičenima iz zakonskih razloga imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na saučesnike, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje im je stavljeno na teret.

U odnosu na pronađeno oružje i municiju, nakon izvršenja svih provera i utvrđivanja vrste i funkcionalne ispravnosti oružja podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Hapšenje članova organiziovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar