ilustracija Foto:Printscreen YouTube Policia nacional ; shutterstock_J2R; shutterstock; MUP Srbije

Nikola Vušović, vođa kriminalne grupe "vračarci" poznat po nadimku Džoni sa Vračara, uhapšen je u Barseloni u Španiji. Vušovićeva grupa se tereti za tri likvidacije i nekoliko pokušaja, a sudeći prema navodima optužnice protiv "vračaraca", ovoj grupi trn u oku je bio Miloš Nilović Runjo, navodni pripadnik škaljarskog klana", koji je više puta dosad izbegao atentate.

Sredinom 2020. godine u baštu kafića „Le petit bistro“ na Vračaru ušetao naoružani muškarac sa maskom na licu, tražeći očigledno gosta kafića kog namerava da puca.

Sve se dogodilo usred dana, a nedugo nakon napada objavljen je i snimak, ali i ko je bio meta napada.

Saopšteno je da je napadač planirao da ubije Miloša Nilovića Runja, od ranije poznatog srpskim istražnim organima, a naoružani napadač je uhapšen u iznajmljenom stanu u Nebojšinoj ulici.

Lisice su stavljene crnogorskom državljaninu Milošu Miljanoviću, a zaplenjeni su maska i oružje i on je nakon toga osuđen pred Višim sudom u Beogradu na četiri godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Pročitajte još:

Ipak, tek kasnije saznala se istina koja je stajala iza napada na Nilovića, koji je proteklih godina u medijima označen osobom bliskom škaljarskom klanu.

Utvrđeno je da je zapravo iza napada stajala grupa „vračarci“, koju predvodi nedavno uhapšeni Nikola Vušović.

Nikola Vušović Foto: MUP

Upravo optužnica protiv „vračaraca“ otkriva da su zapravo „vračarci“ organizovali napad na Nilovića. U optužnici se otkriva da je Vušović pripadnicima svoje grupe naredio da ubiju Nilovića i da je za tu likvidaciju spreman da izdvoji čak 150.000 evra.

Da je Vušović naredio svojim ljudima da likvidiraju Nilovića proizilazi iz Skaj prepiske koju je imao sa drugim članovima svog klana koje je angažovao – Nedeljka Todorovića, Radivoja Jovanovića i Iva Bukljaša.

Pročitajte još:

Vušović je za Nilovića bio spreman da izdvoji čak i 50.000 evra iz svog džepa, te da on tu ima „interes druge vrste“.

Takođe, iz optužnice se jasno stiče utisak i da Vušović dugo prati aktivnosti Nilovića, da je znao kuda se kreće, da je oprezan od ubistva Vladimira Popovića Popa, te da je znao gde će da boravi kobnog dana kada je izveden napad.

Već bio meta napada

Inače, kako je Nova.rs pisala, Nilović se u fokusu javnosti našao i 1. decembra 2018. godine pošto je praktično izbegao metak u kafiću na Zvezdari. Kobnog dana, Nilović je sedeo za stolom sa vlasnikom „Havane“ Vladimirom Popovićem zvanim Pop, kada su napadači upali u lokal.

Miloš Nilović, Foto: Facebook

Dvojica maskiranih ubica izrešetale su tog dana vlasnika „Havane“, dok je Nilović uspeo da se spase tako što se sakrio iza šanka kafića.

Pored toga, Nilović je hapšen 1. juna 2017. godine, sa još devet osoba u velikoj akciji policije u poznatom prestoničkom restoranu „Durmitor“ na Novom Beogradu. U „Durmitoru“ su tada pronađena dva pištolja, a pomenuta grupa muškaraca, u kojoj je bio i Nilović, dovodila se u vezu sa ozloglašenim „škaljarskim klanom“. Nilović je kasnije oslobođen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar