policija u Loznici Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Policajac Nikola Krsmanović (34) je ubijen, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) ranjen u napadu koji se dogodio noćas u Loznici, kada je na njih pucano tokom rutinske kontrole vozila u Loznici. Policija intenzivno traga za napadačem, a na licu mesta je pronađen pasoš na ime Albanca Artana Hajriza koji tvrdi da mu je rođeni brat, Faton, koji je nedavno pobegao iz zatvora, zapravo ukrao dokumenta. Dosad su zbog ubistva policajca privedene tri osobe, a portal Nova.rs otkriva šta dosad znamo o napadu u Loznici.

Sve je počelo sat vremena posle ponoći kada su policajci Krsmanović i Ilić, koji su dežurali na kontrolnom punktu, zaustavili taksi vozilo tutinskih registarskih tablica koje im se učinilo sumnjivo a u kome su bila dva muškarca, vozač i suvozač.

Pročitajte još:

Policija je legitimisala putnike koji su im se učinili sumnjivim, pa je jedan od policajaca zatražio od jednog od muškaraca u automobilu da pokaže torbicu. On je to odbio, a potom je zapucao na policajce. Krsmanović je smrtno ranjen i on je podlegao povredama u bolnici, dok je njegov kolega pogođen u rame i u stabilnom je stanju.

Vjekoslav Ilić i Nikola Krsmanović Foto: Facebook

Policija i dalje traga za napadačem, a MUP Srbije najpre je objavio da je u toku potraga za Artanom Hajrizijem, čija su dokumenta pronađena na licu mesta. Njegov otac je za albanske medije izjavio da je Artan u Nemačkoj, te da mu je brat Faton uzeo pasoš.

Inače, Faton Hajrizi je odranije poznat istražnim organima zbog teških krivičnih dela, a pre dve nedelje je pobegao iz zatvora.

Proverava se da li je napadač koristio lažna dokumenta

O ovim navodima se oglasio ministar policije Ivica Dačić koji je istakao da se provera da li je napadač koristio lažna dokumenta.

Pročitajte još:

„Naši policajci su primetili automobil i bilo im je sumnjivo šta će automobil iz Tutina blizu granice prema Bosni i Hercegovini. Prilikom utvrđivanja identiteta osumnjičeni je izvadio pištolj i pucao u dva policajca. Jedan je onako ranjen odgovorio paljbom, ali nije uspeo da ga pogodi“, rekao je ministar i dodao da osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje policajaca nije evidentiran na administrativnim prelazima niti na graničnim s obzirom na to da je pronađena nemačka lična karta, a zbog čega je srpska policija kontaktirala nemačke kolege i vrše se provere.

Helihopter nadleće regiju Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar Dačić je istakao da se još utvrđuje da li pronađena dokumenta pripadaju osumnjičenom jer postoje sumnje da je koristio lična dokumenta njegovog brata koji je poznat policiji zbog ubistva ruskog vojnika na Kosovu i Metohiji i koji je pobegao iz zatvora 6. jula.

Tvrdi da se javio policiji u Nemačkoj

Sa druge strane, i sam osumnjičeni se oglasio za medije tvrdeći da je već bio u policiji u Nemačkoj.

„Ja sam u policiji u Nemačkoj u Hanoveru, obavestio sam ih da su mi ukradeni dokument“, rekao je Artan Hajrizi za Dukagjini.

Izjavio je da je njegov brat Faton boravio kod njega i da mu je uzeo dokumente.

„U dokumenta su mi uzeli jer sam ih ostavio na stolu u hodniku sa ključevima, sve je radio moj brat“, rekao je on.

Pročitajte još:

Ipak, ministar Dačić izjavio je da Artan Hajrizi laže, te izneo sumnju da je sve ranije dogovoreno i da je reč o organizovanom aktu.

Tri osobe iza rešetaka

Zbog ubistva policajca dosad su uhapšene tri osobe.

Najpre je priveden Mithat Hadžić iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom tutinskih registracionih oznaka preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

Policija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potom je tokom dana priveden Z. R. (39) u Bijeljini, a kako je ministar policije saopštio, osumnjičeni se tereti za transport ubice od Preševa ka Loznici.

Takođe, uhapšena je kao pomagač i njegova supruga I.R. u Mladenovcu, dodao je Dačić.

Podsetimo, noćas u Loznici ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen.

U MUP od 2009. godine

O stradalom policajcu svi imaju samo reči hvale.

Foto:privatna arhiva

Krsmanović je policijski službenik SGP Trbušnica, u MUP radi od 2009. godine.

Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, i od 2012-2023. godine, bio pripadnik beogradskog Odreda Žandarmerije.

Iza njega su ostali otac, majka i sestra sa porodicom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar