Foto: Ist media

Boljevački ugostitelj Sima Balašević Piculj (90) ubijen je u selu Bogovina kod Boljevca, a njegovo telo pronađeno je u kući u kojoj je živeo u tom selu. Prema prvim i nezvaničnim informacijama Balaševića su jedna ili više napadača najpre vezali, a zatim mučili do smrti, verovatno misleći da vremešni muškarac u kući krije veću količinu novca.

Nezapamćen zločin je otkriven 9. septembra, a policija je na lice mesta stigla oko 15.00 sati. Po ulasku u kuću ovog ugostitelja policija je zatekla stravičnu scenu. Nesrećni čovek je bio vezan, na njegovom telu su uočene povrede kojima je podlegao, a tragovi u kući ukazivali su na to da je zločinu prethodilo mučenje.

Foto:privatna arhiva/Ist media

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, sumnja se da su ubica ili više njih ušli kroz prozor na zadnjoj strani kuće, vezali ga i od njega pokušali da izvuku informaciju gde krije novac. Kako su objavili lokalni mediji, po selu se u poslednje vreme pričalo da je Balašević prodao kuću jer je nameravao da se preseli u Vrnjačku banju, zbog čega se veruje da su napadači mislili da Balašević novac drži u kući.

Bio najbogatiji domaćin u selu

Pored toga, meštani su ispričali da je Balašević svojevremeno bio najbogatiji domaćin u selu, a nekada je držao ugostiteljski lokal „Bolji život“. Moguće je da je upravo ovakva reputacije privukla napadače u Balaševićevu kuću, premda zvaničnih potvrda ove informacije još nema jer je istraga i dalje u toku. Osim stravičnog prizora, policija je u kući, prema rečima meštana, navodno pronašla i nož, tako da je moguće da će on biti od ključne važnosti u pronalaženju eventualnih bioloških tragova napadača.

Meštani su potvrdili su nam da je Sima, iako na štakama, bio vitalan, da je vozio automobil i bio dobrog zdravlja.

Priveden meštanin

Policija danima intenzivno traga za osumnjičenim ili više njih, dok meštani ovog inače mirnog mesta kažu da su u strahu, posebno jer se poslednjih dana događaju neuobičajeni slučajevi.  Prepričavaju za Ist mediju da je nedavno u susednom selu Podgorcu opljačkana jedna medicinska sestra iz bora, koju je lopov prilikom pljačke udario po glavi.

Foto: Ist media

„Ovo su mirna sela, a sada nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo“, rekla je grupa muškarca koju su reporteri lokalnog portala zatekli kraj prodavnice.

Foto: Ist media

Do sada je privedena jedna osoba, meštanin sela, ali prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, on još nije zvanično osumnjičen da je učestvovao u ovom zločinu, već policija smatra da bi mogao da im da određene informacije značajne za ovaj slučaj.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a policija i dalje preduzima sve mere u cilju otkrivanja izvršioca ovog gnusnog zločina.

Bonus video: Ubistvo Nenada Gajanovića u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar