Pred Višim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje roditeljima maloletnog dečaka K. K. (14) koji je 3. maja prošle godine počinio masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar"na Vračaru. Roditelji dečaka, Vladimir i Miljana Kecmanović, ponovo danas su negirali krivicu.

Suđenje je proteklo sa nekoliko manjih incidenata jer roditelji ubijene dece polako gube strpljenje, pogotovu kada otac i majka dečaka ubice negiraju krivicu.

„Miljana Kecmanović je danas istakla da su i suprug i ona u šoku zbog svega što je njihov sin učinio. U jednom trenutku je izustila da ona ne zna šta može da uradi, da je i njima teško zbog svega što je njihov sin uradio, pa rekla: „Odvedite nas sve četvoro zajedno i streljajte“. Roditelje ubijene dece izrevoltirala je konstatacija Vladimira Kecmanovića da sud treba da uzme u obzir i njihovo moralno poniženje koje su doživeli zbog sina koji je počinio masovna ubistva“, navodi izvor našeg portala.

Anđelko Aćimović suđenje za ubistvo dece i čuvara u školi Vladislav Ribnikar Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Na suđenju su danas prisutvovali porodice ubijenih Dragana Vlahovića, Andrije Čikića, Eme Kobiljski, Mare Anđelković, Katarine Martinović, Sofije Negić, kao i Angeline Aćimović, čiji je otac u jednom trenutku, tokom ispitivanja Miljane Kecmanović, zavapio: „Niste vi nikakva žrtva. Zbog čega lažete?“, nakon čega ga je sudija udaljio iz sudnice.

Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ni Dragan Kobiljski, otac ubijene devojčice Eme nije uspeo da izdrži pritisak koji oseća: „Zašto ste mi ubili ćerku? Zašto me gledaš kao da ti mene mrziš?“, upitao je roditelje K. K. Emin tata, koji ni nakon suđenja nije uspeo da izdrži jačinu emocija i bola koje su ga preplavile.

Nakon što je završeno ispitivanje Miljane Kecmanović, napravljena je pauza, nakon čega je trebalo da svedoče vlasnik i instruktor u streljani u kojoj je dečak-ubica uvežbavao pucanje iz pištolja iz kojih je kobnog dana ubio decu i radnika obezbeđenja. Međutim, obojica optuženih iz streljane su se nakon pauze požalili da se ne osećaju dobro, na šta je burno reagovao advokat Borivoje Borović, ističući da je to procesna taktika tužilaštva i da se protivi da se suđenje odloži, međutim veće je usvojilo zahtev.

Nastavak suđenja zakazano je za 21. jun.

Prva godišnjica od masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Odmah po okončanju dananšnjeg krivičnog postupka, u sudu je održano i prvo pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u nogu u masakru. Nakon procesnih predloga advokata povređenog dečaka Stefana Radivojevića, branilac tuženih Kecmanovića, Marina Ivelja iznela je njihove predloge, a među kojima je i, kako je istakla, da se pregleda video snimak na kome se vidi kako vlasnik streljačkog kluba Ratko I. obučava dečaka-ubicu kako se puca, a na okolnost da su roditelji dečaka imali utisak da je to dozvoljeno.

Podsetimo, Ratko I. je u ranijem intervjuu za Nova.rs negirao da je K. K. ikada bio streljani i uvežbavao pucanje, osim kada mu je otac pucao, a on se igrao napolju.

Podsetimo, u slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i više parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu.

U masovnoj pucnjavi u „Ribnikaru“ stradalo je devet učenika i domar škole. Miljani Kecmanović optužnicom Višeg javnog tužilaštva na teret se stavlja nedozvoljeno držanje oružja i municije, dok je Vladimir Kecmanović optužen da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare