Ksenija Branković, tužiteljka iz Negotina, izjavila je danas da je telo osumnjičenog Petra Petrovića (89), koji je juče ubio Radeta i Rumenu J. u Topolnici kod Majdanpeka, poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, kao i da li je primena sile od strane službenika MUP bila opravdana.

„Na 300 metara od kuće, zatečena su na traktoru dva tela, muškarac i žena. Danas će biti urađena njihova obdkucija, kao i obdukcija tela pokojonog osumnjičenog. Prema prvim informacijama u trenutku zločina bio je jedan pucanj iz sačmarice, a ona se širi te je taj jedan hitac je bio dovoljan da im nanese smrtonosne povrede. Samo jedno ranjeno lice, a jedno je uspelo da pobegne bez ikavkih povreda“, navela je tužiteljka Branković.

Sa druge strane, kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, pored tela osumnjičenog Petrovića pronađena je puška, a na licu mesta su bile patrone suzavca i šok bombe koje je policija koristila prilikom intervencije.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, prema saznanjima našeg portala, na kući osumnjičenog, ispod čitulje njegovoj supruzi, policija je zatekla i narandžastom bojom ispisano „P. P. 2024.“.

Prema rečima tužiteljke, sumnja se da je Petar Petrović to napisao svežom narandžastom farbom na prednjem delu svoje kuće.

„Šta to znači, da li je on sam sebi napisao umrlicu na kući ostaje nam samo da nagađamo. Narandžastim slovima, na prednjem zidu kuće“, navodi tužiteljka.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, okolnosti koje su prethodile tragediji koja se dogodila juče nisu najjasnije, ali tog dana popodne na nekoliko mesta u okolini Topolnice izbili požari za koje se sumnjalo da ih je podmetnuo Petar Petrović.

Gorela je štala Radetovog strica, ali i jedan objekat na imanju Petra Petrovića.

Zbog toga su stradali Rade i Petar u jednom trenutku razmenili ružne reči, a Petar je u jednom trenutku rekao „Sačekajte me!“ i otišao do kuće, verovatno da bi uzeo pušku.

Foto:Privatna arhiva/ Rade i Rumena J.

Petar Petrović je zapucao, a sem stradalih Radeta i Rumene, ranjen je i Milan Nikolić.

Istraga je u toku.

VIDEO: Očevidac zločina kod Majdanpeka otkriva za Nova.rs šta se tačno dešavalo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare