Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Adamović ostao je nepokretan posle teške saobraćajne nesreće i u potpunosti zavisi od pmoći majke Tatjane, ali je problem što je njihovo parking mesto, uzurpirao lokalni siledžija, koji je pobesneo kada su se Adamovići usudili da pozovu policiju da mu odnese "mercedes":

Pre jedanaest godina, Aleksandar Adamović doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je ostao 100 odsto invalid. Ovaj mladić je potpuno nepokretan, ne govori, ne može samostalno da jede i u potpunosti zavisi od pomoći svoje majke Tatjane. Pored konstantne borbe za zdravlje sina, Tatjana paralelno vodi i besprizornu borbu sa lokalnim siledžijom sa dobrim vezama u policiji za pripadajuće parking mesto za osobe sa invaliditetom. Danas je situaciaj eskalirala i dolaskom policije, nakon što je bahati vlasnik mercedesa zapretio njoj i stanarima zgrade u Vojvode Šupljikca 21 da će ih “sve pobiti”, “napuniti drogom” i “zapaliti celu zgradu”.

Pročitajte još:

“Po ko zna koji put i danas sam pozvala Parking servis i komunalnu policiju da sklone beli mercedes koji već nedeljama parkira na mesto za invalide za koje sam još pre tri godine uredno dobila dozvolu zbog sinovljevog stanja. I ovaj put se ponovio isti scenario. Uprkos dobroj nameri i volji obe komunalne službe, usledio je poziv “nekog od gore”, da se auto ne dira. Ne znam ko je mladić koji vozi taj auto, ali je očigledno da mu mi, obični građani, ne možemo ništa”, kaže Tatjana, dodajući da kroz isti scenario prolaze svakodnevno. Prema njenim rečima, nije ni znala ko vozi sporni auto, sve do danas kada se vlasnik pojavio, ali tek nakon odlaska pauka i komunalaca koji se ni ovaj put nisu usudili da mu odnesu auto.

Foto: Privatna arhiva

“Ugledala sam ga sa druge strane ulice i shvatila da sam ga već viđala u komšiluku. Sve vreme je telefonirao dok je komunalna policija bila tu, a po njihovom odlasku je krenuo ka nama i počeo da urla i preti kako će nam zapaliti zgradu i sve nas pobiti. Zatim je seo u auto i ponovo pretnje, dodajući da će nas “napuniti drogom”. Od šoka i straha nisam uspela sve ni da čujem, ali su pored mene bile komšinice koje su posvedočile svemu”, kaže majka, koja je odmah prijavila incident i policiji.

Tokom uviđaja, Tatjana im je ponovila da se već nedeljama dešava ista priča, da je u par navrata ostavlljala poruke na prednjem staklu mercedesa uz napomenu da je u pitanju mesto za invalide, ali im je i skrenula pažnju da vozač mercedesa ima falsifikovanu invalidsku nalepnicu na autu.

“Na jednoj od poruka sam mu napisala da ako već parkira na mestu za invalide preuzme i invaliditet mog sina. Ono što je dodatno bizarno je što je nabavio neku lažnu nalepnicu za auto, koja je nevažeća. Na delu nalepnice gde se navodi datum njene važnosti, i koji mora biti vidljiva, on je stavio ikonu svetog Nikole”, uznemireno priča Tatjana. Današnjem incidentu srećom nije prisustvovao njen sin, koji je u tom momentu bio u dnevnom boravku za osobe sa invaliditetom.

Foto: Privatna arhiva

“Aleksandar je fizički potpuni invalid, ali sve razume. Ja lično sam operisala šest tumora, zdravlje mi je baš ugroženo, ali sve te zdravstvene problem uspevamo nekako lavovski da nosimo. Međutim, da pored svega moram još i da se borim i sa ovim kroz šta sam danas prošla, previše je”, kaže Tatjana, napominjući da ju je nakon današnjih pretnji iskreno strah da napusti stan izađe sa Aleksandrom u šetnju ili bilo gde drugo.

Ona se nada da će policija napokon reagovati nakon pretnji koje je danas dobila, kao i da će se napokon saznati ko je siledžija čiji je mercedes bitniji od minimum komfora i poštovanja zakona koje Tatjana i Alesandar mogu da očekuju u Novom Sadu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare