Foto: Nova.rs

U požaru koji je noćas izbio u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, stradalo je šest osoba, među kojima je i četvoro dece, saopštila je policija. Kako nezvanično saznaje reporter Nova.rs na licu mesta, pretpostavlja se da se zapalila baterija električnog bicikla koji je bio na punjaču.

Požar je izbio u porodičnoj kući na uglu Đorđa Dere i Davida Rackovića oko 2.30h.

Foto: Nova.rs

„U požaru, koji je jutros, oko 3.00 sata, izbio na kući, u ulici Đorđa Dere, smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina“, saopštil je policija.

Prema istim informacijama, pretpostavlja se da je reč o članovima porodice koja je živela na toj adresi – dvoje odraslih D. A. (29), M. S.(23) i četvoro dece uzrasta 7, 5, 4 i 2 godine.

Zapalila se baterija električnog bicikla?

Prema prvim fotografijama, požar je zahvatio nekoliko objekata.

Kako saznaje reporter Nova.rs na licu mesta, komšije sumnjaju da je do požara došlo zbog električnih instalacija, odnosno da se zapalila baterija električnog bicikla koji je bio na punjaču.

PROČITAJTE JOŠ:

Nesreća se desila dok su svi spavali.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Cela porodica, svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće u ulici Đorđa Dere u novosadskom naselju Salajka.

Foto: Nova.rs

„Hitna pomoć je intervenisala oko 2 sata i 54 minuta. Nemamo podatak koliko je tačno lica stradalo jer je teško utvrditi“, rekao je za Tanjug portaparol Hitne pomoći Zoran Krulj.

Uviđaj još traje.

Vatrogasci i policija su na licu mesta.

„Vikao sam, pokušavao da razvalim vrata“

Prvi komšija stradalih ispričao je na licu mestsa da ih je dozivao kada je video da gori, ali ga nisu čuli.

„Video sam da gori, počeo sam da ih dozivam, ali nisu me čuli“, ispričao je za Telegraf.rs prvi komšija stradale porodice.

Foto: Nova.rs

Kako je objasnio, pokušao je i da razvali vrata.

„Vikao sam, zvao ih, niko mi se nije odazvao. Dotrčao sam do vrata i lupao, pokušavao da ih razvalim, ali nisam uspeo, onda sam zvao vatrogasce“, u dahu je ispričao prvi komšija.

Bonus video: Požar u Bulevaru kralja Aleksandra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare