Policajci i Goran Kovačević Goranac Foto:MUP Srbije/Youtube

Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića (44) iz Budisave prekinuto je nakon što je oštećeni uspeo da odgovori na pitanja advokata.

Kako piše Dnevnik, Cvijetić je ponovio da ostaje pri ranijim iskazima povodom otmice koja se desila u maju 2017. godine. Suđenje je prekinuto, a biće nastavljeno 28. novembra.

Na optuženičkoj klupi nalaze se Dalibor Bogdanović Boća (44), Goran Kovačević Goranac (48), Nenad Stević (40), Božidar Bosnić i Vladica Rakić (39).

Sem Rakića, prva četvorica su bila u sudnici, a Dnevnik javlja da se samo suđenje odvijalo pod velikim merama obezbeđenja.

Oni su optuženi za otmicu koja se desila 22. maja 2017. godine na Detelinari, kada su uz upotrebu sile i pretnjom ubistva odveli i zadržali oštećenog Cvijetića.

Optuženi za otmicu izjavili su na glavnom pretresu septembra 2020. godine, pred većem drugog sudije koji je otišao na novu funkciju, kao i u istrazi, da nisu krivi za delo koje im se pripisuje, niti je odbrana prihvatila pravnu kvalifikaciju krivičnog dela.

Zajedničko za njihove izjave u postupku, kao i stavove njihovih branilaca, jeste da smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je učestvovala u ubistvu Teodore Kaćanski, i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.

Bonus video: Nastavljeno suđenje za masovno ubistvo u Ribnikaru, svedočila majka povređenog đaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare