Nemanja Antanasković Foto: Društvene mreže

Viši sud u Nišu osudio je danas Milana Tanića (19), iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana, na jedinstvenu kaznu od 12 godina i šest meseci zbog ubistva komšije Nemanje Antanaskovića (18) i nanošenja lakih telesnih povreda njegovoj četrnaestogodišnjoj devojci N.S.

Zločin se dogodilo 26. decembra 2020. godine oko šest sati u Zaplanjskoj Toponici kada je, kako je navedeno u optužnici, Tanić stanju uračunljivosti, lišio života oštećenog koji ga je upitao: „Pa, dobro brate, što me onoliko isprebijaste, što sam vam ja kriv?“ Nakon što mu je odgovorio: „Pa, brate, brate..“, iz desnog rukava spustio je nož u desnu šaku i krenuo na sada pokojnog mladića.

Pročitajte još:

Obgrlili su se licem u lice, a zatim je okrivljeni nožem dužine 30 cm, sa oštricom od 18 cm, žrtvi zadao jednu probodnu i pet ubodnih rana koje u svom zbirnom dejstvu predstavljaju tešku telesnu povredu sa izuzetno visokim stepenom opasnosti po život od kojih je oštećeni preminuo.

Više javno tužilaštvo u završnoj reči za Tanića je tražilo minimalno dvanaest godina za ubistvo i dve godine za laku telesnu povredu. Milanova odbrana je inisistirala na tvrdnji da je postupao u nužnoj odbrani argumentujući to nalazom veštaka da je i on u tom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život te da su na mestu obračuna pronađena tri noža.

Dok su okrivljenom izricali kaznu, on se smejao.

BONUS video: Ubistvo u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar