Stranka slobode i pravde objavila je danas da su predstavnici liste “Srbija protiv nasilja" sinoć pozvani na hitan sastanak u MUP Srbije gde im je saopšteno da policija ima informacije dobijene radom naših, ali i stranih službi, da njihova lista sprema nasilne upade u objekte izbornih komisija. Oni su potom objavili audio-snimak zabeležen navodno na tom sastanku.

Kako je objavio SSP na svom nalogu na društvenoj mreži X, jedan od prisutnih službenika MUP-a im je preneo poruku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će priznati izborne rezultate u Beogradu ako opozicija pobedi!

„Na pitanja odakle im takve besmislene tvrdnje da opozicija sprema bilo kakvo nasije i kako je moguće da policija prenosi opoziciji poruke Aleksandra Vučića, nismo dobili odgovor. Preneli smo predstavnicima MUP-a Srbije naša saznanja da će se organizovane navijačke grupe okupiti oko mesta gde će tokom dana i večeri biti lideri naše koalicije, kao i oko zgrada u kojima su smeštene republička i gradska izborna komisija“, navode u saopštenju i dodaju da im je policija odgovorila da nemaju takva saznanja.

„Obaveštavamo građane da lista “Srbija protiv nasillja“ ne sprema nikakve nasilne akcije. To je u suprotnosti sa svim za šta se zalažemo. Poručujemo predstavnicima režima da ne pomišljaju da izazove bilo kakve incidente i ne sprovode bilo kakve aktivnosti kojima bi ugrozili izborni proces na dan glasanja, kao i da smo spremni da volju naroda branimo svim demokratskim sredstvima“, zaključili su u saopštenju.

Redakcija portala Nova.rs uputila je pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova o tome da li su se njihovi službenici sastali sa predstavnicima pomenute liste i kojim povodom.

Više informacija o izbornim nepravilnostima možete saznati u našem posebnom blogu.

Više o izborima čitajte u blogu.

Bonus video: Nedeljkov: Napadnuti posmatrači Crte i uništeno im vozilo u Odžacima