Vule Ašanin, nestao, povratnik iz sela Gornji Dragoljevac kod Istoka
Foto: koSSev/Preuzeto sa Radio Goraždevac

Vule Ašanin, povratnik iz sela Gornji Dragoljevac u opštini Istok, koji je nestao 28. avgusta, pronađen je živ i nalazi se na lečenju od alkoholizma u Beogradu. Njegova sestra, Dragana, potvrdila je ovu informaciju za Radio Goraždevac, čime je okončana višednevna neizvesnost o njegovom nestanku.

“Vule je živ i trenutno je pod nadzorom lekara u Beogradu, gde se leči od problema s alkoholom. Porodica je sada konačno smirena nakon dana neizvesnosti,” izjavila je njegova sestra.

Pročitajte još:

Vule Ašanin nema mobilni telefon a poslednji put je viđen kada je posetio lokalnu ambulantu u selu Osojane. Njega je tada prema rečima komšije vozio beli taksi.

Da ima naznaka da je Ašanin pronađen potvrdio je i njegov komšija Zoran Rajčić rano jutros rekavši za Radio Goraždevac da postoje informacije da je živ i da je na lečenju u Beogradu ali da se informacije proveravaju.

Radio Goraždevac je pokušao da dobije dodatne informacije od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o detaljima njegovog pronalaska. Međutim, iz MUP-a su ovaj medij uputili na Ministarstvo pravde Srbije, a odgovor na pitanja još uvek nije stigao, niti su odgovorili na pozive ovog medija.

Nestanak Vuleta Ašanina prijavljen je 5. septembra, nakon što je poslednji put viđen u ambulanti u Osojanu 28.08. Njegova iznenadna situacija izazvala je zabrinutost u lokalnoj zajednici, a potraga je sada uspešno završena.

Bonus video: Hapšenje u okviru akcije Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare