Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Kristian Gondi osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Klausa Dojčlandera.

Gondi je osuđen za teško ubistvo, kao saizvršilac sa sada pravnosnažno osuđenim Radetiom Stošićem, pišu Vijesti.

„Odlučujući o žalbi branioca optuženog, veće Apelacionog suda je ocenilo da u prvostepenom postupku nisu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 ZKP-a, na koje ovaj sud kao drugostepeni pazi po službenoj dužnosti, što znači ni bitne povrede na koje se ukazuje žalbom branioca optuženog. Ocenjeno je da prvostepena presuda sadrži razloge o odlučnim činjenicama iz kojih se pouzdano zaključuje da je optuženi Gondi Kristian kao saizvršilac izvršio krivično delo teško ubistvo, na način kako je opisano u istoj presudi i da je prvostepeni sud pravilno cenio sve izvedene dokaze i na utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio Krivični zakonik kada je radnju optuženog Gondi Kristiana pravno ocenio kao krivično delo teško ubistvo iz čl. 144 st. 1 tač. 4 u vezi čl. 23 Krivičnog zakonika“, navodi se u obrazloženju.

Gondi je 2021. godine izručen Crnoj Gori iz Srbije.

On i Stošić su 7. februara 2005. godine u Budvi, sa umišljajem iz koristoljublja ubili Dojčlandera udarajući ga metalnom šipkom nanoseći mu telesne povrede od kojih je nastupila smrt.

Telo nađeno u Hrvatskoj

Kako je ranije navelo tužilaštvo, telo-trup Dojčlendera pronađeno je na udaljenosti od jednog metra od stenovite obale ostrvo Mljet, kod Hrvatske.

„Gondi je to uradio zbog 17.000 evra, a Stošić radi prisvajanja imovine Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime Stošića“, navodi su ranije istrage.

Prema navodima optužnice, u vreme ubistva Stošić je čuvao stražu u dvorištu ispred stana, a Gondi je za to vreme metalnom šipkom udario Dojčlandera u glavu.

„Stošić je, koristeći se poznavanjem mesarskog zanata, nožem odvojio mišiće od kostiju. Posle toga su metalnom testerom otkinuli glavu i udove. Ostale delove tela bacili su u more. Kese su isplivale na hrvatskoj obali, ali glava žrtve nikada nije pronađena“, naveli su iz tužilaštva, a preneo portal Dan.

Inače, Gondi je rodom iz Sente.

Bonus video: Podignuta optužnica za masovno ubistvo u Duboni i Maloj Orašju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar