Severna Makedonija požar Foto:DARKO DURIDANSKI / AFP / Profimedia

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da Srbija upućuje pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a u gašenju šumskog požara u Severnoj Makedoniji.

„Na osnovu zahteva Vlade Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara, Srbija upućuje pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a. Helikopter za gašenje požara Kamov K-32 kapaciteta 5 tona vode sa 7 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, kreće sutra u 9.30 put Severne Makedonije“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je naveo da će pripadnici MUP biti angažovani na gašenju požara na planini Serta u ugroženom području u opštinama Negotino, Konče i Štip.

Podsetimo, tokom proteklog dana i noći u Severnoj Makedoniji je ugašeno 17 požara, dok je devet i dalje aktivno i od jutros ih gase avioni i helikopteri.

Severna Makedonija je zbog ove situacije zatražila međunarodnu pomoć u gašenju požara, a pored Srbije očekuje se da pomoć stigne i iz Slovenije.

***

BONUS VIDEO – Požar na Jahorini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare