Snimak pljačke grupe Pink panter u Atini Foto:Screenshot/Youtube/John Pappas

Dvojica osumnjičenih pljačkaša iz Srbije, koji su uhapšeni zbog sumnje da su u Atini opljačkali najmanje dve juverlirnice i odneli plen vredan 315.000 evra, imali su dobro razrađenu šemu - koristili su falsifikovana dokumenta, zlataru koju planiraju da opljačkaju su najpre dugo osmatrali i birali onu pored napuštenih objekata, a policija veruje da su imali i kanal kojim su prodavali ukraden nakit.

U juvelirnice bi upadali uglavnom u kasnim večernjim satima, a do sada je utvrđeno da su u jednu otišli pešaka, a drugu automobilom koji su parkirali u neposrednoj blizini. Izbor zlatare nije bio slučajan jer su prilikom obe pljačke odabrali one pored kojih se nalaze napuštene zgrade u koje bi neopaženo ušli. Potom bi napravili rupu u zidu kroz koju bi dolazili do plena.

U objekat bi ulazio samo jedan osumnjičeni i to puzeći, kako ne bi aktivirali deketore za pokret i alarme. Prilikom bušenja rupe, koristili bi tkaninu kako bi umanjili buku, a nakon završenog posla bi neopaženo odlazili sa lica mesta, noseći sa sobom vreće pune nakita i drugih vrednih predmeta. Grčki portal protothema.gr objavio je da je im je pomagalo to što bi pre pljačke dobro osmotrili okolinu, nakon čega bi odabrali doba dana u kom ima najmanje prolaznika i saobraćaja.

Potom bi putovali odvojneo, koristeći se falsifikovanim dokumentima, a koristili su isključivo vozila sa registarskim oznakama koja su se vodila na ime osoba koja nemaju krivični dosije.

Podsetimo, dvojica osumnjičenih su privedena i trenutno se nalaze u pritvoru. Policija nastavlja da ispituje ovaj dvojac i veruje se da pripadaju pljačkaškoj bandi Pink Panter.

Procenjuje se da je vrednost ukradenog plena 310.000 evra.

Bonus video: UKP uhapsio četvoricu lica zbog više krivičnih dela teška krađa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare