U stanu u Ulici Patrisa Lumumbe 92 u Beogradu došlo je do požara koji je izazvao kvar na klima uređaju. Stan je u potpunosti uništen, a samo pukom srećom niko nije nastradao. Vlasnik stana Tomislav Stanković kaže da će on i njegova porodica prespavati u parku, jer nemaju gde da odu. Reporter N1 koji se nalazio na licu mesta kaže da je situacija za porodicu Stanković veoma teška i poziva sve nadležne, kao i ljude dobre volje, da pomognu.

U zgradi u Ulici Patrisa Lumumbe 92 sve miriše na garež, a stan porodice Stanković je potpuno izgoreo u požaru posle eksplozije klima uređaja.

„Krenuo sam na pecanje, a moja supruga je ostala u stanu. Vrlo brzo me je nazvala i rekla da je u stanu požar. Rekla je da je uključila klimu i otišla u drugu sobu da odmori. Prvo nisam mogao uopšte da shvatim o čemu mi govori“, kaže vidno potreseni Tomislav Stanković za N1, koji sa suprugom i dvoje dece živi u sada potpuno uništenom stanu od 47 kvadrata.

Vikala je „upomoć“ niko od komšija nije otvorio vrata

On navodi da mu je supruga rekla da ju je probudio dim, da je odmah izašla iz stana i počela da doziva komšije.

„Ona je samo izletela iz stana, zvala je upomoć ali niko od komšija nije izašao. Kad sam se vratio, jer nisam stigao daleko kada me je pozvala, u zgradi je bio haos. Svi su bili tu i vatrogasci, policija, hitna pomoć“, kaže Tomislav i dodaje da je požar primetila komšinica iz susedne zgrade.

„Komšinica iz plastikarnice, iz susedne zgrade, je čula da je nešto puklo. Mislila je da je bomba, i ona je pozvala je vatrogasce“, objašnjava Tomislav.

S obzirom na to da im je sva imovina izgorela, a da su uslovi za život u stanu nemogući, Tomislav kaže da oni nemaju nikog kod koga bi mogli da odu i gde bi proveli ovu ali naredne noći koje dolaze.

„Niko nas nije obišao. Stan je osiguran, klimu smo servisirali redovno. Vidite, sada ovde više nema ničeg. Sin je išao u crkvu da nam uzme hranu. Spavaćemo noćas u parku. Nemamo gde. Imamo jednu komšinicu koja živi u vešernici i nije trenutno tu, samo nju možemo pitati da li možemo spavati i mi u vešernici dok se ona ne vrati“, navodi Tomislav.

On objašnjava da i ne zna kome bi sada trebao da se obrati, ko može da im pomogne, kaže i da ih niko nije obišao.

„Još uvek smo u šoku, niko nam ništa nije rekao, ne znamo šta da radimo, niko nas nije obišao. Samo je sreća da niko nije nastradao, to je velika sreća i moram ostati pribran“, rekao je Tomislav.

N1 apeluje na nadležne i sve ljude dobre volje da pomognu porodici Stanković koja je izgubila sve u požaru koji se desio danas u Ulici Patrisa Lumumbe 92 u Beogradu.

***

BONUS VIDEO – Prizori požara na Krasu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare