N1 je došao u posed snimka incidenta u naselju Medaković u Beogradu, a prikazujemo deo kada huligani beže nakon napada na Đorđa Mijatovića, koji je kasnije u toku večeri preminuo u Urgentnom centru. Upozoravamo da je snimak uznemirujuće sadržine.

Podsetimo, napad se desio u nedelju nešto iza 18h.

Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je neposredno posle tog incidenta preminuo u Urgentnom centru, mesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan pre incidenta (u subotu) je lomila klupe i pretila jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. Građanin je slučaj odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta, sa njima porazgovarala. Nije ih, kako kažu stanari, legitimisala jer su maloletni.

Stanari su zabrinuti za svoju bezbednost i pre svega bezbednost svoje dece koja izlaze u parkić, zbog grupe tinejdžera koja je uvek tu kada je lepo vreme, pravi buku, narušava javni red i mir, a deca ih se plaše. Kako su nam rekli, radi se o mladićima, ali i devojkama od 15 do 17 godina, njih desetak.

Kako je u jutarnjem programu rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, stradali čovek, inače rođeni brat potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, je izašao da porazgovara sa huliganima jer mu se sin žalio da je mu je oteta lopta.

nasmrt pretučen Đorđe Mijatović Foto: Privatna arhiva

Dačić, koji je ministar policije, je gostujući u jutarnjem programu na TV Blic, tek nakon što je iskomentarisao teme iz spoljne politike i osvrnuo se na kampanju za lokalne izbore, spomenuo i ovaj slučaj. Bez obzira što su o svemu od sinoć brujali bosanskohercegovački mediji i čekali potvrdu.

Dačić je u emisiji naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i da li je nastupila od posledica napada, dodajući da su doktori rekli da je Đorđe Mijatović imao i epi-napade i dodatne bolesti, tako da će uzrok smrti utvrditi obdukcija. Međutim, odmah zatim su tabloidi, uključujući i Blic, objavili saznanja da je čovek (nakon incidenta) pao i udario glavom o beton. „Kada je došao kući ispričao je supruzi da je sam pao nakon čega je dobio epi napad“, kaže izvor.

MUP je saopštio da su osumnjičene dve osobe i da se za njima traga, kao i da je telo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju, piše N1.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare