Foto: Starsportphoto

Novosađanin Slobodan Milutinović (39), zvani Snajper koji je 25. aprila uhapšen u Madridu po poternici Srbije, kako Kurir saznaje odbio je da po skraćenom postupku bude izručen našoj državi.

Milutinoviću se, podsetimo, u Višem sudu u Novom Sadu sudi zbog otmice i zlostavljanja bivše devojke (26). Poslednje suđenje odloženo je, jer se čeka na odluku o njegovom izručenju Srbiji.

„Ministarstvo pravde obavestilo je Viši sud u Novom Sadu da je postupak izručenja Slobodana Milutinovića Snajpera našoj državi u toku. Sud je obavešten da Milutinović nije dao pristanak da našim pravosudnim organima bude izručen po skraćenoj proceduri, pa će redovan postupak trajati neko vreme“, potvrdio je sagovornik.

Milutinović je, podsetimo, u Španiji uhapšen u velikoj akciji policije u kojoj je privedeno još 10 osoba. Kako je tada saopšteno iz španske policije, u Malagi, Madridu i Barseloni uhapšeno je ukupno 11 pripadnika kriminalne grupe iz Srbije, koju je predvodio naš državljanin za kojim je međunarodna poternica raspisana 2021.

Foto: Alternativna TV

Snajper je, kako je Kurir pisao, bio uhapšen u septembru 2021. zbog otmice i zlostavljanja devojke s kojom je bio u emotivnoj vezi. Prvostepenom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje, bio je osuđen na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude i zlostavljanja pomenute devojke, dok je za otmicu bio oslobođen. Kada mu je izrečena presuda, pritvor mu je zamenjen kućnim pritvorom s nanogicom.

„Posle izricanja presude u aprilu prošle godine, prebačen je u kućni pritvor i kao i svi drugi pritvorenici imao je pravo na dnevnu šetnju. Međutim, sa šetnje se 5. maja prošle godine nije vratio, i tri dana kasnije je za njim raspisana poternica. Godinu dana, o njemu se ništa nije znalo, sve dok nije uhapšen u Madridu“, dodaje sagovornik.

Osim ovog, u Višem sudu u Novom Sadu se protiv Milutinovića vodi još jedan postupak, za nasilničko ponašanje na fudbalskom turniru, a prema nezvaničnim informacijama, sudi mu se i za nelegalno držanje oružja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar