Milan Isakov, Miloš Vešović, Marko Drašković, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje inspektorima Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd, Milanu Isakovu, Milošu Kneževiću i Milošu Vešoviću, zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Na samom početku ročišta advokat Marko Drašković, koji zastupa inspektore Vešovića i Isakova zatražio je supstituciju predmeta zbog pristrasnosti zbog čega je pretres odložen.

„Dok su na čelu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, i dok je tužiteljka koja je podigla optužnicu Željka Nikolaidis, ovo tužilaštvo ne može da zastupa predmet zbog neobjektivnosti i nepristrasnosti. Hteo bih da predmet zastupa drugo tužilaštvo i da se spisi predmeta dostave Apelacionom tužilaštvu kako bi odlučili o supstituciji. Smatram da je Više tužilaštvo dok je na čelu glavni tužilac Nenad Stefanović apsolutno pristrasno u ovom postupku“, naveo je advokat.

Miloš Vešović, Milan Isakov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je istakao da je Više javno tužilaštvo podleglo medijskoj kampanji koja se, kako je istakao, vodila u opskurdnim medijima protiv optuženih inspektora.

„To se vidi i po načinu na koji je optužnica podignuta. Dok je Milan Isakov svedočio u postupku ‘Jovanjica’ kada je otkrivena najveća plantaža marihuane, dok još nije izašao iz zgrade Specijalnog suda, u medijima se pojavila vest da su inspektori 4. odeljenja optuženi. Takođe, predmet je oduzet postupajućoj tužiteljki Jeleni Stevančević dok je bila na odmoru, a koja je smatrala da VJT nije nadležno u ovom predmetu, na taj način je kažnjena. Željka Nikolaidis je podigla optužnicu sa dokazima koji su pribavljeni na nezakonit način. Razgovori Miloša Vešovića su snimani mimo zakona i to se nalazi u predmetu kao dokaz“, istakao je advokat Drašković i dodao da će tokom postupka predložiti da svedoči i tužiteljka Jelena Stevančević kao i inspektori koji rade u 4. odeljenju.

Takođe je zatražio da se pregledaju njihove službene beleške kako bi se videlo ko dolazi u njihove prostorije i nudi im razne pogodnosti za napredovanjem, pa čak i novac.

Pročitajte još:

Postupajuća tužiteljka Ana Đuričić istakla je da su sve okolnosti odbrani odranije bile poznate i da smatra da je ovaj zahtev advokata optuženih samo zbog ponovnog odlaganja postupka.

„Shvatam da se oni protive, zbog čega tražim izuzeće i postupajuće tužiteljke, i Željke Nikolaidis i Nenada Stefanovića iz gorepomenutih razloga. Ovo tužilaštvo nije samostalno, nije objektivno. Vrše kriminalizaciju 4. odeljenja. Oni nisu hteli da postupaju kada je advokat Zdenko Tomanović istakao da su inspektorima životi ugroženi, a kao dokaz imamo to da njih danas čuva Specijalna-antiteroristička jedinica“, istakao je advokat Marko Drašković.

Sudija Milan Grkinić odložio je glavni pretres kako bi Apelaciono tužilaštvo odlučilo o postupanju, a sledeće ročište zakazano je za 7. jun.

Podsetimo, reč je o policajcima koji su radili u Odeljenju za suzbijanje droga, koje je tada vodio Slobodan Milenković, inspektor koji je otkrio „Jovanjicu“. Interesantno je da je optužnica protiv Milana Isakova podignuta na dan kada je svedočio u postupku za „Jovanjicu“.

Oni se sumnjiče da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

VIDEO: Strah za bezbednost: Ko (treba da) čuva Sentu i Mitića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare