Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, osuđeni ratni zločinac i bivši komandant paravojnih formacija u ratovima 90-ih, gostovao je ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom Željka Mitrovića, TV "Pink", i tom prilikom javno je branio Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, govoreći da nije kriv.

Voditeljka Jovana Jeremić, poznata po svojim krajnje neprimerenim izjavama i tome što u svoje emisije dovodim upitne goste, a u jutrošnjoj emisiji koja je bila posvećena godišnjici ubistva premijera ugostila je, ni manje, ni više, nego osuđenog ratnog zločinca koji je vrlo otvoreno i bez imalo stida branio osobu koja je osuđena za ubistvo Zorana Đinđića.

Pročitajte još:

„Govorimo o Šveđanima koji su osudili njih dvoje na doživotne robije i pustili su ih posle 7 godina zbog dobrog vladanja. Zvezdan ima perfektno vladanje. Još jednu stvar ne možete reći, aludirate da je zvezdan bio među kriminalcima. Zvezdan je jedan častan i pošten čovek. Mi stvarno imamo toliko nerazjašnjenih pitanja za Zvezdana Jovanovića. On je osuđen, bez pravnog tronoštva. Nemamo motiv, nemamo sredstvo i nemamo način na koji je to urađeno“, rekao je skandalozno Vasiljković.

Zoran Đinđić Foto: EPA PHOTO EPA/SASA STANKOVIC

Ovo nije prvi, ni poslednji put da osobe bliske vlasti brane izvršioce atentata na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

Foto:EPA-EFE/STRINGER

Podsećanja radi, Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine na ulaznim vratima zgrade Vlade Srbije.

Za njegovo ubistvo osuđeni su pripadnici zemunskog klana, među kojima su i Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, koji je iz zgrade u Admirala Geparta 17 pucao na premijera iz snajperske puške.

Za ubistvo premijera izrečene su zatvorske kazne od ukupno 378 godina zatvora ali politička pozadina ubistva i danas nije rasvetljena. Nijedna vlast do danas za to nije imala političku volju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare