Foto: Privatna arhiva

Damjan Šobić, nekadašnji vođa navijačke grupe "Alkatraz" i kriminalac s debelim dosijeom, postao je član upravnog odbora Futsal kluba Partizan, što je objavljeno i na zvaničnom nalogu ovog kluba.

Naime, kako se vidi na jednoj objavi na zvanično Instagram profilu Parizana, Damjan Šobić naveden je kao član upravnog odbora.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovakva informacija ne bi izazvala pažnju javnosti, jer svaki klub ima pravo da objavljuje zvanično ko su članovi Upravnog odbora, da u pitanju nije kriminalac koji iza sebe ima burnu prošlost i nekadašnji vođa ozloglašene navijačke grupe „Alkatraz“.

Poslednji put, Damjan Šobić uhapšen je u februaru prošle godine u Beogradu. Sa njim su tada pali i njegov brat Miroslav, kao i izvesni Marko M. (35). Pretresom stana u kojem se nalazio pronađeno je oko kilogram marihuane, više od 100 grama heroina i masa za uvećanje količinie ove droge, kao i veća količina novca. Kako su tada preneli mediji, procenjeno je da je ukupna vrednost pronađene dorge veća od tri miliona dinara.

Šobić je uhapšen 2021. godine u štek stanu u Beogradu u sklopu akcija MUP koji je tada mesecima vodio radio na borbi protiv kriminala. Inspektori PS Čukarica uspeli su tada operativnim radom da lociraju Šobića i uz pomoć Interventne jedinice upali su u stan. Tada je pronađen i posebno napravljen štek u kojem je nađeno oružje i municija. Tom prilikom u garaži pronađeno je nekoliko skupocenih automobila, a na jednom od njih su bili i blinkeri.

Damjan Šobić Foto: Društvene mreže

Prvi put došao je u sukob sa zakonom 2008. godine kada je na utkamici OFK Beograd i Partizan došlo do nereda, koje je ova navijača grupa izazvala. Tada je sa njim uhapšen i Ljubomir Marković Kića, koji je ubijen u sačekuši 2019. godine. Nakon što je pokrenuta istraga protiv Šobića, on je iz centralne Srbije pobegao ne teritoriju južne pokrajine Kosova i Metohije, a za njim je raspisana poternica 2011. godine.

Uhapšen je godinu dana kasnije u Kosovskoj Mitrovici, gde se krio sve vreme, a hapšenju je prehodilo sukobljavanje u kafiću. Damjan Šobić se tada potukao sa pripadnicima policije koji su bili u civilu. Kako su mediji tada pisali, on se u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima „Alkatraza“, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe „Zabranjeni“, Ivana Perovića (20).

Takođe, postoje i slike iz provoda sa sinom predsednika Srbije Aleksandara Vučića, Danila.

Danilo Vučić sa Damjanom Šobićem Foto: Pokret Oslobođenje

Zatim, vođa „Alkatraza“ uhapšen je na Dorćolu, ponovo, 2017. godine zbog nelegalnog nošenja oružje. Njega su pripadnici Interventne jedinice MUP zaustavili prilikom izlaska iz teretane u junu te godine i kod njega pronašli pištolj „glok“ i 12 metaka. Šobić je tada zaključio sporazum o priznanju kricive sa Višim tužilaštvom u Beogradu, koji je Viši sud potvrdio mesec dana kasnije.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za napad na policiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare